Haberler

Chp'den "Suriye" Önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, "Türkiye üzerinden Suriye'ye nakledilen silahların ülkeye ve bölgenin barışına yapacağı olumsuz etkilerin" araştırılması gerekçesiyle Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.Özgündüz ve arkadaşları...

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, "Türkiye üzerinden Suriye'ye nakledilen silahların ülkeye ve bölgenin barışına yapacağı olumsuz etkilerin" araştırılması gerekçesiyle Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.

Özgündüz ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Suriye'de bir süredir devam eden hükümet güçleri ile muhalifler arasındaki silahlı çatışmalarda, dünyanın gözü önünde büyük bir trajedi yaşandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Hükümet aracılığıyla Suriye'deki muhalif güçlere silah nakledildiği Suriyeli muhalif kaynaklar tarafından da doğrulanmıştır. Muhalifler, Arap ülkeleri tarafından satın alınmış 400 ton silahın Türkiye üzerinden Suriye'ye nakledildiğini 2013 Ağustos ayında açıklanmıştır.

Bu bağlamda; ülkemiz üzerinden Suriye'ye nakledilen silahların ülkemizin ve bölgenin barışına yapacağı olumsuz etkilerin, ülkemiz Hükümetinin silah sevkiyatında oynadığı rolün ülkemizde yaratacağı sorunların, silah sevkiyatının uluslararası arenada ülkemizi sokacağı zor durumun araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Özgündüz Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title