Haberler

CHP'den ODTÜ Açıklaması

Güncelleme:

CHP Gençlik Kolları ODTÜ'de yapılan protestoya karşı güvenlik güçlerinin ortaya koyduğu tutumu eleştiren açıklamalar yaptı.

CHP Gençlik Kolları ODTÜ'de yapılan protestoya karşı güvenlik güçlerinin ortaya koyduğu tutumu eleştiren açıklamalar yaptı CHP Gençlik Kolları Ankara ve İstanbul'da, güvenlik güçlerinin ODTÜ'deki eyleme karşı aldıkları tutumu eleştiren açıklamalar yaptılar. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, ODTÜ'de yaşananların polis devleti zihniyetinin temel göstergesi olduğunu ileri sürdü, "ODTÜ'lüler uyduyu değil AKP'yi protesto etti. Çünkü o uyduyu ODTÜ'lüler uçuruyor" dedi.

Doğan yazılı açıklamasında 4 bine yakın polis ve yüzlerce zırhlı araçla kendi üniversitesini kuşatan AK Parti'nin, bütün kainatın sırlarını çözse bile kendi halkına ve insanlığa hiçbir faydasının olamayacağını savunarak "Çünkü onlar için en önemli şey kendi iktidarlarını polis zoruyla yürütmektir. Ama dünyada hiçbir otoriter rejim polisin çabası ve gayreti ile ayakta kalmamıştır, AKP'de kalmayacaktır" dedi.

ODTÜ'de Türkiye'nin uzaya uydu fırlatmasının değil AK Parti'nin üniversiteleri ticarethaneye çeviren anlayışının, Başbakanın tek adam olma hevesi ve AK Parti'nin bu ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal sistemine iç barışına verdiği zararın protesto edildiğini belirten Doğan, "Çünkü o uyduyu yapanlar ve onu yönlendirecek olanlar ODTÜ ve ODTÜ gibi bilimsel faaliyet içinde olan üniversitelerdir. Herkes bu yaşananları çok iyi analiz etmelidir. Polisin öğrencilere yönelik tavrı kabul edilemez bir tavır ve davranıştır. Ama bunun hesabını halkımız AKP'den soracaktır" dedi.

-GÖKÇEK: ODTÜ'LÜLER UMUT OLDU-

CHP İstanbul Gençlik Kolları da ODTÜ şiddetini protesto için İstanbul'da eylem yaptı. ODTÜ'de polis şiddetine uğrayan öğrencileri desteklemek için bir araya gelen gençler Beyazıt Meydanı'nda toplandı. CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek, İl Başkan Yardımcıları ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu eylem basın açıklamasının ardından sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanı Ali Gökçek yaptığı açıklamada "ODTÜ'lü arkadaşlarımızın göstermiş olduğu mücadele tüm gençliğe umut olmuştur. Üniversiteli arkadaşlarımızla beraber haksızlıklara, adaletsizliklere, zulme boyun eğmeyerek omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Emre Doğan Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title