Haberler

Chp'den Hilmioğlu'nun Annesine Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Ergenekon davasından tutuklu Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu'nun annesi Türkan Hilmioğlu'nu tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Ergenekon davasından tutuklu Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun annesi Türkan Hilmioğlu'nu tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret etti.

Keskin yazılı açıklamasında, "Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu cezaevinde ölüme mahkum edilen ama ardından birçok başarı öyküsü bırakmış bir bilim insanıdır. Malatya İnönü Üniversitesi'ni ülkemizin sayılı üniversitelerinden biri haline getiren, kurduğu karaciğer enstitüsü, karaciğer naklinde Dünya ikinciliği ile Avrupa birinciliğini elde etmiş olan Prof. Dr. Hilmioğlu'nun yaşamla arasına kalın duvarlar örülmesi vicdanları kanatmaktadır" dedi.

-"DURUM; CEZAEVİ KOŞULLARINDA KESİN ÖLÜM"-

Bilim insanlarının, gazetecilerin, aydınların cezaevlerinde çürütülmesinin kabul edilemez bir Türkiye gerçeği olduğunu ifade eden Keskin, şöyle devam etti:

"Fakat Prof. Dr. Hilmioğlu'nun içinde bulunduğu durum tüm bu olumsuzluklardan da acı bir haldedir. Biz, insanların özgürlük gibi kutsal bir hakkının elinden alınmasına dahi isyan ederken, Hilmioğlu'nun elinden alınan hakkının adı "yaşam'dır.

Hakkında yedi rapor bulunan değerli hocamızın içinde bulunduğu durumun insanlık dışı manzarasını bu raporların sonucu özetlemektedir; "cezaevi koşullarında kesin ölüm'. Siroz, karaciğer kanseri başlangıcı, kronik böbrek sorunu, prostat büyümesi, şeker hastalığı, yemek borusunda ölümcül kanamaya yol açabilen varis gibi teşhisler konulan, cezaevindeyken acı bir trafik kazasında oğlunu kaybeden, evlat acısı yaşayan bir insanın hala tahliye edilmemesinin insanlık ölçütleri içerisinde açıklanabilir bir yanı yoktur."

-"HERKESİ SORUMLU OLMAYA DAVET EDİYORUM"-

Yapılan haksızlığın yakıcılığının Prof. Dr. Hilmioğlu ile birlikte, 85 yaşındaki annesini de her geçen gün hırpaladığını belirten Keskin, "Evladına yapılan haksızlığın boyutları, anne Türkan Hilmioğlu'nun bir hastanenin 15. katında, hasta yatağındaki çaresizliğinden anlaşılabilir. Tüm bu gerçekler ve acı tablo önümüzde dururken, anne Hilmioğlu'nun hüzünlü bakışlarından aldığım görevin gereği olarak vicdanlara sesleniyor, herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bihlun Tamaylıgil Fatih Hilmioğlu Adnan Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title