Haberler

CHP'deki aday tepkisi -

Uşak'ta Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın CHP'den yerel seçimlerde aday gösterileceği iddialarına tepki gösteren ve Ankara'ya gelen partililer, CHP Seçim Komisyonu üyeleriyle görüştü.

Uşak'ta Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın CHP'den yerel seçimlerde aday gösterileceği iddialarına tepki gösteren ve Ankara'ya gelen partililer, CHP Seçim Komisyonu üyeleriyle görüştü.

Parti genel merkezindeki görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, komisyon üyelerinin kentte aday belirleme sürecinde anket çalışmalarının yapıldığını söylediğini aktardı.

Bu anket çalışmalarının belli bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu öğrendiklerini belirten Yılmaz, "Önümüzdeki günlerde yeniden bir anket çalışması ve bu çerçevede değerlendirme yapılacağı söylendi" dedi.

Kendilerinin ısrarla Erdoğan'ın Uşak için doğru bir isim olmadığını ifade ettiklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ali Erdoğan'ın değerlendirmeye bile tabi tutulmaması gerektiğini, onun Uşak'a, CHP'ye yakışan bir aday olmayacağını, bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Uşak'ta seçimi kazanma şansımızın olduğunu ve pırıl pırıl aday adaylarımız bulunduğunu aktardık. Onlar da bu duyarlılıkların farkında olduklarını ve bunları değerlendirerek, belli çalışmalar yapacaklarını söylediler. Biz şimdi gidip bu görüşmemizi Uşak'taki partililere aktaracağız. Ama şunu yaparak tekrar geleceğiz. Birkaç gün sonra bir komisyonla geleceğiz buraya, Ali Erdoğan'ın özel yetkili mahkemelerde yargılandığı çete davasından tutun da Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dosyalar ve aynı zamanda Danıştayda açılan davalar, bunların hepsini dosyalayacağız ve bu dosyalarla geleceğiz. CHP eğer her türlü yolsuzlukla mücadele eden, Cumhuriyet'in partisi, Atatürk'ün partisiyse bu şekilde yolsuzlukla adı anılan ve çok sayıda davası olan bir kişinin bu partiden asla aday olmaması lazım."

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantıda olması nedeniyle görüşemediklerini bildiren Yılmaz, partililerle birkaç saat içinde Uşak'a hareket edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Dilek Akagün Yılmaz Ali Erdoğan Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title