Haberler

CHP'de 50 yıl sonra Baykal'sız ilk seçim! Gözler, Antalya'da 1. sıradan aday gösterilecek isimde

Güncelleme:

CHP, Antalya'da 50 yıl sonra ilk defa Deniz Baykal listede olmadan seçime girecek. 1973 yılında ilk defa Antalya'dan milletvekili seçilen Baykal, 50 yılda CHP listelerinden 10 kez girdiği milletvekilliği seçiminde, 9 kez birinci sırada kendisine yer bulmuştu.

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken, partiler de vekil listelerine odaklanmış durumda. Antalya'dan 17 milletvekili, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapacak.

50 YIL SONRA BİR İLK

2018'de gerçekleştirilen seçimde 5 milletvekili çıkaran CHP'de aday adaylığına 109 kişi başvurdu. Ancak bu seçimde CHP'de 50 yıllık bir değişim yaşanacak. Partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatıyla birlikte CHP, Antalya'da 50 yıl sonra ilk defa Baykal'ın olmadığı bir listeyle seçime girecek.

1992'DE GENEL BAŞKAN OLMUŞTU

1968'de siyasete atılan Baykal, 1973'te düzenlenen seçimlerde 1'inci sıradan aday olduğu Antalya'dan milletvekili seçilerek Meclis'e gitti. Baykal, Meclis'e girdiği ilk yıl Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1977 yılında düzenlenen seçimlerde yine 1'inci sıradan aday oldu ve milletvekili seçildi. Bu hükümette de bakanlık görevi yapan Baykal, parti genel merkezinde de farklı görevlerde bulundu.12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 5 yıl siyaset yasağı alan kişiler arasında yer alan Baykal, 1983'teki seçimlere katılamadı. Baykal, CHP'nin kapatılmasının ardından kurulan Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) ile 1987 ve 1991 yıllarındaki genel seçimlerde yine Antalya'dan milletvekili seçildi. Deniz Baykal, 1992 yılında tekrar açılan CHP'de yapılan kurultayda genel başkan oldu.

CHP'de 50 yıl sonra Baykal'sız ilk seçim! Gözler Antalya'da 1. sıradan aday gösterilecek isimde

ART ARDA ANTALYA'DAN VEKİL OLDU

1995 yılında yapılan genel seçimlerde yine Antalya'da CHP listesinde ilk sırada kendine yer bulan Baykal, seçimlere girdi. 1999 yılındaki seçimlerde yine Antalya'dan aday olan Baykal, partisi yüzde 8,71 oy alıp barajı geçemeyince Meclis'e gidemedi. Deniz Baykal, 2002, 2007 ve 2011 yıllarında yapılan seçimlerde de Antalya'da ilk sıradan Meclis'e girdi. CHP 2015 yılındaki seçimlerde, farklı seçim bölgelerinde milletvekili adaylarını belirlemek için ön seçim yaptı. Ön seçime katılan Baykal, aldığı oy ile Niyazi Nefi Kara'nın arkasında kalarak 2'nci olabildi. Partiye katıldığı günden bu yana ilk defa 2'nci sıradan seçime giren Baykal, Meclis'te görev aldı. Bu seçimde Meclis'in en yaşlı üyesi olarak 25'inci dönemin ilk oturumunu açtı.

RAHATSIZLIK DÖNEMİNDE DE MECLİS'E GİRDİ

Deniz Baykal, milletvekilliği devam ettiği sırada 2017 yılında rahatsızlanarak bir süre yoğun bakımda kaldı. 2018 seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ı hastanede tedavisi devam ettiği sırada ziyaret ederek Antalya'dan yine ilk sıradan adaylık teklif etti. Yapılan seçimlerde Baykal, memleketinden yine ilk sırada seçilerek Meclis'e gitti.

CHP'de 50 yıl sonra Baykal'sız ilk seçim! Gözler Antalya'da 1. sıradan aday gösterilecek isimde

GÖZLER, İLK SIRADAN ADAY GÖSTERİLECEK İSİMDE

Sağlık sorunları devam eden Baykal, seçimden yaklaşık 8 ay sonra yemin ederek görevine başladı. Baykal, 11 Şubat'ta Ankara'da hayatını kaybetti. Baykal'ın ardından CHP'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimde Antalya'da ilk sıradan kimin aday gösterileceği merak konusu oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Milletvekili Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Murat Kılıç:

Millet Baykal'ı mumla arar oldu. CHPde ne Atatürk kaldı nede cumhuriyet.

168
92
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Muharrem vaaa ..

yanıt4
yanıt2
ERKAN :

sizde ne seversiniz Atatürkü gözlerimiz yaşardı.

yanıt81
yanıt33
Hakan :

Kızı

21
43
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Allah rahmet eylesin.

2
4
yanıtYanıtla
Abdullah :

CHP yeni CHP oldu kılıçdaroğlunun sayesinde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title