Haberler

CHP, Çocuk Gelinlerle İlgili Meclis Araştırması İstedi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, çocuk gelin sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, çocuk gelin sorunlarının araştırılarak çözüm yollarının bulunması amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Öz ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan önergede, "Erken yaşta evlendirilen çocuklarımızın, çocuk haklarından tutun da insan ve kadın haklarına genişleyen bir yelpazede mağduriyetleri artmaktadır. Medeni haklara dair kazanımlarımız tek tek çürütülürken, yasama ve yürütme organı bu can yakıcı soruna asıl şimdi ilgi göstermeli ve çocuklarımızın gelişimine, huzuru önünde engel olan bu evlendirmelerin önüne geçecek bir Meclis araştırma komisyonu kurulmalıdır" denildi.

Öz, "Ben bu araştırma önergesiyle çocuk gelin sorununu çözecek bir Meclis için 'Haydi Meclis göreve' çağrısında bulunuyorum" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title