Haberler

Cezaevindeki Çocukları Mutlu Edecek Proje

Eskişehir Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan "Küçük adamlar mutlu oyunlar" projesiyle suç işleyen anneleriyle cezaevinde kalan 0-6 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi ile hükümlü 15-18 yaş grubu gençlerin yeniden hayata...

Eskişehir Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan "Küçük adamlar mutlu oyunlar" projesiyle suç işleyen anneleriyle cezaevinde kalan 0-6 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi ile hükümlü 15-18 yaş grubu gençlerin yeniden hayata kazandırılması amaçlanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde, Eskişehir H Tipi Cezaevi İnfaz Kurum Müdürlüğü, Eczacı Faruk Erden Anaokulu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliğinin iş birliğiyle geliştirilen projenin protokolü, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Cezaevi Müdürü Kamil Özdemir ile TÜGVA Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert tarafından imzalandı.

Doç. Dr. Bilge, yazılı açıklamasında, Eskişehir H tipi Ceza ve İnfaz Koruma Kurumunda kalan suç işleyen annelerin yaşamına dahil olan 0-6 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve etkinleştirilmesi ile hükümlü olarak kalan 15-18 yaş grubu gençlerin yeniden hayata kazandırılıp, bilinçlendirilmesini hedefleyen projeyle UNICEF Çocuk Hakları Genelgesi'ne göre yüksek fayda içeren aktivite çalışmalarının yürütülmesinin amaçlandığını belirtti.

İki aşamalı projenin 6 ay süreceğini ifade eden Bilge, şunları kaydetti:

"Projenin ana sponsoru TÜGVA Eskişehir Temsilciliği olup, Eczacı Faruk Erden Anaokulu çalışanları, merhum Cumali İspir ve Korel şirketinin sahibi Ali Korkmaz'dır. Projenin ilk ayağında Eskişehir İnfaz Koruma Kurumunda kalan suç işleyen annelerin yaşamına dahil olan 0-6 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi ve etkinleştirilmesi ile hükümlü olarak kalan çocuklara resmi ve dini bayramlarda özel etkinlikler düzenleyerek onların hayatlarına sıcak ve keyifli saatler katarak mevcut çocukları mutlu ve memnun etmektir.

İkinci aşamada ise 0-6 yaş grubu çocukların yaşadığı alanların çocuk ruhuna uygun dizayn edilerek kreş ve kum oyun parklarının hazırlanması, açık alanda zaman geçirecek eğlendirici ve motive edici kalıcı uygulamaların hayata geçirilmesiyle dezavantajlı bireylerin hayata kazandırılması, sosyal ve ruhsal yönden motive edilerek bu tür bireylerin hayat öykülerinin kalite yönünden iyileştirilmesi hedeflenmektedir."

Bilge, bu tür çalışmaların insan ve çocuk sağlığına maddi ve manevi değerler katacağını vurgulayarak proje ekibi, sponsorlar ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Kamil Özdemir Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title