Haberler

Cezaevinde Yangın: 7 Yaralı

Güncelleme:

Adana M Tipi Cezaevi'nde mahkumlar yangın çıkarttı.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki M Tipi Cezaevi'nde bir mahkum, yatak ve battaniyeleri ateşe verip, yangın çıkardı. Yoğun dumandan etkilenen 7'si gardiyan 14 kişi yaralandı.

Büyükmangıt Mahallesi'ndeki M Tipi Cezaevi'nde saat 17.00 sıralarında uyuşturucu suçundan hükümlü olduğu belirtilen ancak adı açıklanmayan bir mahkum, henüz bilinmeyen nedenle çocuk koğuşundaki battaniye ve yatakları ateşe verdi. Jandarmalar ve gardiyanlar, yangını söndürmek için alarma geçti. Bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edilirken, yükselen yoğun dumandan zehirlenen 7 kişi, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ceyhan ilçesindeki cezaevinde çıkan yangına ilişkin "18 yaşından küçük çocukların kaldığı koğuşta çıkarılan yangında 7 cezaevi sakini yaralandı. Olayın siyasi bir yönü yok" dedi.

Yangında, yaralanan mahkumların ikisinin durumunun ciddi olduğunu ifade eden Coş, şunları kaydetti:

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını ve yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti. Yangında 7 kişinin yaralandığını ifade eden Karakuş, şu bilgileri verdi:

"18 yaşından küçük çocukların kaldığı koğuşta çıkarılan yangında 7 cezaevi sakini yaralandı. Yanıklara bağlı olarak yaralananlardan ikisinin durumu ciddi, diğerlerinin durumu iyi. Adana'daki hastanelerde tedavileri sürüyor. Olayın siyasi bir yönü yok. Bunlardan birisi hükümlü, diğerleri tutuklu. Uyuşturucu suçuyla irtibatlı olan çocuklar. Yangının da bununla ilgili olarak çıkarılmış olabileceğini değerlendiriyoruz."

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan yaralılar, Mahsun Manga, Mehmet Pala, Sultan Şehmus Geçer, İsa Pınarbaşı, Mehmet İplikçi, Metin Çiçek ve Furkan Akyol Adana'daki hastanelerin yanık ünitelerinde tedaviye alındı.

Yangın sırasında dumandan etkilenen infaz koruma memurları Samet İlhan, Nesrullah Yılmaz, Metin Şendul, Feyzullah Uluç, Muhittin Canbazoğlu, Huzeyfe Göndermez ve Necip Fazıl Karakoyun'a da Ceyhan Devlet Hastanesi'nde müdahale edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Büyükmangıt Ceyhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title