Haberler

Ceylanpınar Tarım İşletmesi 24 Saat Gözetleniyor

Ceylanpınar Tarım İşletmesi (TİGEM), kurulan 150 kamera ile 24 saat gözetleniyor.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi (TİGEM), kurulan 150 kamera ile 24 saat gözetleniyor.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi (TİGEM) merkez işletme başta olmak üzere merkeze bağlı Gümüşsu, Beyazkule, Gökçayır, Karataş-1-2-3, koyunculuk gruplarının işletme merkezleri ile arazileri, 105'i sabit 45'i hareketli olmak üzere 150 kamera ile 24 saat izlenebiliyor.

İşletme arazilerine kurulan 4 adet 50 metre, 5 adet 20 metre ve 10 adet 15 metrelik direklerin yanı sıra birçok noktada sabitlenmiş kameralarla gözlendiğini söyleyen TİGEM Müdürü Tekin Ünal, son teknoloji ile donatılmış gözetleme kulesinde sadece kameralarla arazi gözetlemesi değil; alınan son model traktör ve araçlarda kullanılan araç takip sistemi ile araçların çalışma durumlarının da kontrol edildiğini ifade etti.

Arazi büyüklüğü ile dünyanın ve Türkiye'nin en büyük işletmesi konumunda olduğunu belirten Ünal, "Arazinin sürekli kontrol edilmesi özellikle hasat döneminden önce ekili arazilerde çıkan yangınların anında tespit edilip müdahalede bulunulması, bizim için hayati bir öneme sahiptir. Sadece merkezde değil bağlı tüm işletme merkez ve arazilerinde hırsızlık ve benzeri olumsuz durumları anında tespit edip, gerekli müdahaleyi yapıyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Karataş Gümüşsu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title