Haberler

Görenleri hayrete düşüren köpek! 'Zeytin' alışverişini kendisi yapıyor

Güncelleme:

Başkent'te sahibinden aldığı parayla kendi alışverişini yapan akıllı köpek Zeytin, görenleri görenleri hayrete düşürüyor. 10 Yaşındaki Cooker cinsi Zeytin, marketten aldığı salamları yedikten sonra geriye kalan atıkları çöp kutusuna atarak çevreyi de koruyor.

Başkent'te berberlik yapan İbrahim Ulucan'ın 10 yaşındaki Cooker cinsi köpeği Zeytin, sahibinden aldığı eğitimle zamanla kendi alışverişini kendisi yapmaya başladı. Sahibinden 5 lira-10 liralık banknotları alarak doğruca markete giden Zeytin, kendisine salam almaya başladı. Berber dükkanının önünde salamını yedikten sonra ise geriye kalan poşeti ise çöpe atarak doğaya zarar vermiyor.

BERBERE GELENLERİN BAŞINDA BEKLEYEREK HARÇLIK BEKLİYOR

Dükkandaki para alışverişlerini gördükten sonra paraya ilgi duymaya başlayan Zeytin, insanları taklit ederek parayla markete gitme alışkanlığı edindi. Daha sonrasında ise para karşılığı marketten salam alıp yemeye başladı. Zeytin, berber dükkanına ne zaman bir müşteri gelse sahibinin başında bekleyerek ona harçlık vermesini bekliyor. Aldığı harçlıklarla ise doğruca marketin yolunu tutan Zeytin, mahallenin maskotu oldu. ' Zeytin'i gören herkes ona yemek vermek yerine harçlık veriyor.

Görenleri hayrete düşüren köpek! 'Zeytin' alışverişini kendisi yapıyor

"KENDİSİNİ DÜKKANIN SAHİBİ GİBİ ZANNEDİYOR"

Zeytin'in, kendini dükkanın çırağı zannettiğini belirten İbrahim Ulucan, "Müşteri kalkıyor, para alışverişi sırasında, paradan 5 lirayı alıp doğru markete gidiyor. Yani o kendi geçimini kendi sağlıyor. O kendi alır, getirir, yer ondan sonra da çöpe atar. Zeytin artık yarı insan oldu. O olmadan nasıl yaşayacağız bilmiyoruz, çocuğumuz gibi oldu. Artık bizim yaşam tarzımız oldu. Onsuz olmuyor. Dükkan da ona emanet. Nasılsa yolunu da buluyor. Bize bir külfeti yok. Biz ona yemek almayız, onun hayranları getirir her gün. Çocuklarımdan sonra 3. Çocuğum Zeytin" ifadelerini kullandı.

"İZLEYE İZLEYE PARA ALIŞVERİŞİNİ ÖĞRENDİ"

Bu alışkanlığının nasıl başladığını anlatan Ulucan, "Alışkanlığı; 10 senedir burada, 2 aylık yavruydu. 2 aylıktan sonra burayı benimsedi. Bizleri izleye izleye para alışverişleri, müşterinin tıraş olmasını bekler, o ara bilir ki para alışverişi olacak. O ara hemen müşteriye sevimlilik, şirinlik yapar. Müşteriden 5'liği kaptığı gibi doğru markete" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sahibinden Zeytin Haberler

500

Yorumlar (5)

Doğrucu Davut:

İyi güzel hayvanları seviyoruz : Ama köpeğin ağzındaki parayı alan market sahibi o parayı daha sonra başka müşteriye verdiğinde , köpeğin ağzından paraya değen salyaları bir sorun oluşturmayacak mı? Bu açıdan düşünülmesi lazım! Hadi bakalım zabıta görev başına, o berbere uyarınızı yapınız lütfen. . .

14
5
yanıtYanıtla
Gökyüzü:

Tabi herkes akşamdan paralarını çamaşırsuyu ile yıkayıp sabah ütüleyip alışverişe çıkıyor.. Bu yazıdan alabildiğiniz bu kadar değilmi ...Pes

yanıt2
yanıt0
TAM TERSİ DE MÜMKÜN..:

Günde binlerce kişinin elinin değdiği, tuvaletçilerin bile elinden müşteriye geçen kağıt paraları başka bir canlının ağzına vermek, o canlı açısından da riskli. . .

yanıt8
yanıt1
Gün:

Bu güzellikleri sevmemek mümkünmü?

1
0
yanıtYanıtla
Hayvan dostu:

Hayvanın alacağı mikropu hiç saymıyon

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title