Haberler

Çetkoder Okulların Açılması İle Bir Dizi Uyarı Ve Talepte Bulundu

Güncelleme:

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş Okulların Açılması İle Yetkili Ve İlgiliye Seslenerek Bir Dizi Uyarı Ve Talepte Bulunurken Halkı Da Duyarlı Olmaya Çağırdı.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş Okulların Açılması İle Yetkili Ve İlgiliye Seslenerek Bir Dizi Uyarı Ve Talepte Bulunurken Halkı Da Duyarlı Olmaya Çağırdı.

—Ders zili felaket zili olmasın"

—Bugünümüzün ümidi ve aynası, geleceğimizin güveni ve teminatı olan çocuklarımızın yaşamları kararmasın"

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş "Bugün itibariyle Yaklaşık 14 milyon öğrenci ders başı yaptı. İlköğretimde ise bu yıl 1 milyon 226 bin öğrenci eğitim hayatlarına ilk adımı attı. İlköğretim öğrencileri 2010–2011 eğitim-öğretim yılından itibaren daha az ders işleyip, sosyal ve eğitsel etkinliklere daha fazla zaman ayıracakları yetkililerce söylendi.

İlköğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda toplam 10 milyon 257 bin öğrenci olduğunu biliyoruz. Bu yıl 7 bin 901 yeni dersliğin hizmete girdiğini, 6 bin 141 dersliğin yapımının sürdüğünü biliyoruz. Yeni dersliklerin sınıf mevcutlarının azalmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Ama yine de okullar çok büyük sorun ve sıkıntılar ile açıldı" dedi.

Okullardaki Kantin- Temizlik Hizmetleri- Güvenlik Hizmetleri- Servis Sorunu

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Okullar açıldı. Özellikle ilköğretim okulları başta olmak üzere tüm okullarda dikkatle takip edilmesi gereken işler var. Bunların başında Okullardaki temizlik hizmetleri, güvenlik hizmetleri, kantin hizmetleri, servis hizmetleridir. Çünkü bu hizmetler özelleşmiş ve özel sektör tarafından yapılmaktadır.

Bilhassa Temizlik, Güvenlik, Kantin, Servis hizmetlerini sağlayanlar, bu hizmeti sunanlar, bu hizmetlerde çalışanlar en ince ayrıntılarına kadar incelenmelidir. Suça karışmış, sabıkası olanlar, yüz kızartıcı suç işleyenler, uyuşturucu kullanımı, satımı, fuhuş gibi hadiselere bulaşmış olanlar kesinlikle bu hizmetlerde çalıştırılmamalı, okulların civarında bile bulundurulmamalı, okulların civarında bulunanlar ise en ağır cezalara çarptırılmalıdır.

Ayrıca okullarda Servis- temizlik- güvenlik- kantin hizmetlerinde çalışanlar sık sık eğitimden geçirilmeli, meslek içi seminerlerden geçirilmeli, bu hususta çalışanlara yıl içinde sertifika ve belge verilmeli. Çocuklarımızla, okul ile adaptasyonları sağlanmalı. Oranın bir eğitim ve öğretim kurumu olduğu unutulmamalı. Gözden kaçmamalı. Orada önüne gelen herkes bu hizmetlerde çalıştırılmamalı. Ayrıca denetimli serbestlik uygulamasından faydalanmışlar okullarda istihdam edilmemeli " dedi.

Uyuşturucu- Fuhuş- Organ Mafyası Hususunda Daha Duyarlı Olalım

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Bu iş hafife alınmamalıdır. Çünkü ülkenin yenilerde en büyük sorunu, uyuşturucu ticareti, kullanımı, fuhuş sektörü, organ tacirliği meselesidir.

Dikkat etmez isek çocuklarımızın hayatları ile oynamış oluruz. Bu işleri yapanlar şimdi ilköğretim çocuklarına dadandılar. Özellikle kırsal alanları, fakir ve dar gelirli ailelerin çocuklarının olduğu bölgeleri seçiyorlar. Okul önlerinde kamp kurmuşlar. Yine internet kafeler, çocukların toplu olarak takıldığı alanları kendilerine mekân tutmuşlar. Bunlar ile mücadeleyi el vatandaş, devlet el birliği ile yapmalıyız.

Özellikle Aileler ve veliler çocuklarını sıkı takip etmeliler. Nasılsa servis alıp servis getiriyor demesinler. Okul girişi, çıkışında ve eve geliş gidişi de takip etsinler. Arkadaşlarını kontrol etsinler. Çantasını, eşyasını kontrol etsinler. İnternet başında geçirdiği zamanı kontrol etsinler., Elektronik postasını, çetleştiği insanları kontrol etsinler. Çünkü Fuhuş, organ mafyası, Uyuşturucu tüccarları aynı zamanda interneti kullanıyorlar. Benim çocuğum yapmaz, böyle şeylere bulaşmaz demeyin. Bu dert herkesin, hepimizin derdi. Dikkatli olmak durumundayız" dedi.

Trafik Sorunu

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Okulların açılması ile trafikte yoğunluk başladı. Kolay değil. Ancak Bundan böyle Trafik polisi ve jandarmasının daha sık ve daha fazla kontrol yapması, yollardaki seyrin asayiş ve huzurunu için daha çok dikkatle çalışması gerekiyor. Kavşaklarda, okul önlerinde, okul girişi ve dağılma saatlerinde, güvenlik önlemleri ve trafik hizmetleri daha da arttırılmalıdır" dedi.

SIRT ÇANTALARINA DİKKAT EDELİM

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, " Okula giden çocuklarda malum sırt çantası mevcut. Bu çanta sırt ağrısı için büyük risk faktörü oluşturmaktadır. Sırt çantası, ağırlığı ve uygun olmayan pozisyonda taşınması sonucu çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Özelliklede omurga hastalıkları…

Bu yüzden her anne babanın, çocuğunun boyuna ve ağırlığına uygun çanta seçimini yapması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca çantalarda dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. 1- Sırt çantaları ve içindeki ağırlıkların toplamı çocuğun vücut ağırlığının % 10'nundan az olmalıdır. 2- Ağırlık çanta içerisinde uygun dağıtılmalı ve daha ağır eşyalar sırta ve bele yakın gözlere konmalıdır. 3- Sırt çantaları uzun süreli taşınmamalı, uzun süre ayakta kalınacaksa çıkarılmalıdır.

4- Ortopedik/ergonomik (iki geniş ve destekli omuz askısı ve bel kemeri bulunan, hafif) çantalar tercih edilmeli, asla ekonomik tasarruf yapma yoluna gidilmemelidir. 5- Sırt çantası her iki omuzdan asılarak düzgün şekilde taşınmalıdır.

6- Ağır çantalarda kalça kayışı kullanılmalı, kayışları geniş ve yumuşak çanta tercih edilmelidir. 7- Sırt çantasının her iki kayışı birlikte kullanılmalı ve belin 5 cm. yukarısında duracak şekilde, sağlam bir biçimde tespit edilerek ayarlanmalıdır.8 - Doktorun önerdiği sırt adalelerini geliştirici egzersizlerin yapılması sağlanmalıdır. 9- Tekerlekli sırt çantaları tercih edilmelidir.

10- Öğrencilerin okulda kilitli dolapları olmalı, eve sadece ihtiyaçları olanları taşımalıdırlar. 11- Öğretmenler ve veliler, ağır çanta ve ağır kitap taşıma sorununu konuşmalıdırlar. 12- Tüm kitabı taşımak yerine sadece ilgili kısımların fotokopisi çekilebilir. 13- Aile bireyleri olarak çanta temizliği yapılmalı ve ihtiyaç duyulmayan malzemeler çantadan çıkarılmalıdır. 14- Çocuk sık sırt ağrısından yakınırsa doktoru ile mutlaka konuşulmalıdır" dedi.

BAĞIŞ YOK DENİYOR AMA HALEN OKULLARDA TÜRLÜ ÇEŞİTLİ PARA TOPLANIYOR, BU BİR AYIPTIR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş," Sözde okullarda e kayıt sistemine geçildi. Bağış parası olmak suç, Para almak suç... Para istemek, yardım istemek suç. Ama işin aslı öyle değil. Halen velilerden ve çocuklardan türlü çeşitli isim ve adlarda para toplanıyor. Bu yakışır mı? Yıl boyunca velilerden ve çocuklardan farklı gerekçeler ile para toplanıyor ve isteniyor.

İsteğe bağlı zorunlu bağış, Eğitime katkı payı aidatı, Vakıf parası, Okul aile birliği aidatı, Hafta sonu yetiştirme kurs parası, Kızılay ve hayır kurumlarına yardım parası, Diploma parası, Muhtelif günlere özgü hediye parası, Dergi parası, Yardımcı kitap parası, Elektrik parası, Su parası, Telefon parası, Kapı, musluk vb. tamir parası, Hizmetli katkı parası, Spor kolu parası, Okul forma, eşofman parası, Tiyatro ve temsil parası, Gezi parası, Bayram törenleri için kutlama ve kıyafet parası, Bilgisayar, tepegöz alım parası, Fotoğraf parası, Sınıf köşelerini düzenleme parası, Bayramlar için süs ve süsleme parası, Perde parası, Teşekkür, takdir belge parası, Tebeşir, tahta kalemi parası, Masa örtüsü parası, Kalorifer ve kaloriferci parası, Boya, dekorasyon ve tamirat parası, Okul bekçisi, güvenlikçisi parası, Okul arması parası, Fotokopi ve sınav parası, Servis ücreti, Pul parası, Sınıf temizletme parası, Temizlik malzeme parası, Okul etkinlikleri bilet parası, Yakıt parası ve Paso parası gibi. Bunlar artık son bulmalı. Ayıptır, günahtır. Devlete ve onu idare edene yakışmaz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title