Haberler

Çetkoder'e 4 Ayda 15 Bin Şikayet Dilekçesi

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2016'nın ilk 4 ayında Türkiye genelinden toplam 15 bin 581 başvuru yapıldığını açıkladı.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2016'nın ilk 4 ayında Türkiye genelinden toplam 15 bin 581 başvuru yapıldığını açıkladı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, derneğe gelen şikayet dilekçeleri hakkında bir açıklama yaptı. 2016 yılının ilk dört ayında toplam 15 bin 581 dilekçe aldıklarını belirten Göktaş, en çok başvuru yapan ilk 3 kentin bin 950 ile İzmir, bin 841 ile İstanbul ve bin 104 ile Eskişehir olduğunu söyledi. Göktaş, elektrikte kayıp-kaçak bedelleri ve yakıttaki yüksek vergilerin en çok şikayet edilen konular arasında yer aldığına dikkat çekti. Göktaş, listenin üçüncü sırasında 2 bin 189 başvuru ile tabela ve ilan afiş kirliliği, dördüncü sırada ise 2 bin 100 başvurunun da meslek odalarına kayıt mecburiyetinin kaldırılması yönünde yapıldığını anlattı. Vatandaşların tüketici dernekleri aracılığıyla hakkını arar hale geldiğini vurgulayan Göktaş, "Kaldırım işgali hakkında bin 941, cadde ve sokaklara hatalı park ve çift yönlü oto park hakkında bin 415, ekmeğin halen poşete girmemesi konusunda bin 312, açıkta satılan yiyecek ve gıda maddeleri hakkında bin 80, AVM'lerde vitrindeki indirim uygulamalarının içerideki mal ve malzemeye yansıtılmadığı konusunda 814, sokak arası semt pazarlarının kaldırılması hakkında da 750 başvuru yapıldı" dedi. Tüketici haklarının korunması konusunda siyasetçileri göreve çağıran Göktaş şunları söyledi:

"Birçok konuda yasal düzenleme yapılması ve şikayete mahal verilmeden aksayan yönlerin düzeltilmesi gerekiyor.

Adil devlet, hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşır yasal çalışmaların hayata geçirilmesi için TBMM'de bulunan tüm siyasi parti mensuplarına büyük görev düşüyor. Bu bağlamda siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm meclis çatısındaki insanlarımızın tüketicinin yaşamını daha uygar ve yaşanılası bir hale getirmek için, haksızlıkları, usulsüzlükleri, tüm yaşanan kirlilikleri ortadan kaldırmak için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz."

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Göktaş İstanbul Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title