Haberler

Çetin Altan Sevenleri Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Çetin Altan, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Çetin Altan, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Düzenlenen törene çok sayıda gazeteci ve siyasi isim katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Çetin Altan için Şişli'deki Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende Altan'ın oğulları Mehmet Altan, Ahmet Altan ve kızı Zeynep Bakan taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, HDP İstanbul Miiletvekili Garo Paylan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Sanatçı Kadir İnanır, gazeteciler Can Dündar, Altan Öymen, Güneri Civaoğlu gibi çok sayıda gazeteci  ve siyasi  isim katıldı. Çetin Altan'ın kızı ve yakınlarının bitkin olduğu görüldü.

Çok üzgün olduğunu dile getiren Çetin Altan'ın oğlu Mehmet Altan, "Üzüntülüyüm. Benim için çok değerli hem baba olarak hem Çetin Altan olarak. Allah rahmet eylesin" dedi.

Törene katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, "Yakın tarihimiz çok önemli bir şahsiyeti iyi bir edebiyatçı, iyi bir yazar, iyi bir siyasetçi ve aynı zamanda çok iyi bir babaydı. Demokrasi ve özgürlük konusundaki mücadelesi hiç unutulmayacak ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Sunucu Halit Kıvanç ise Çetin Altan'la uzun yıllar beraber çalıştıklarını dile getirdi. Kıvanç, "Yazar olarak benim için en büyük yazarlardan biriydi. Dünya tatlısıydı. Neşe içinde olayları gülümseyişle karşılardı. Ama o bize şimdi gözyaşı döktürüyor. Hakikatten çok büyük bir kayıp çetin Altan gibi bir yazar kolay kolay gelmez hiçbir yere nur içinde yatsın. Hiç kırılmadığım hiç tartışmadığım bir arkadaşımdı. Çetinden çok şey öğrendim. Nur içinde yatsın" dedi.

Altan'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Mehmet Altan Çetin Altan Teşvikiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title