Haberler

Çeşmeli Beste, Silikon Vadisi'ne Gidiyor

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde restoran işleten Başak- Süleyman Tonga çiftinin kızları İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Beste, iki arkadaşıyla ABD'deki Silikon Vadisi'ne gitmeye hak kazandı.

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde restoran işleten Başak- Süleyman Tonga çiftinin kızları İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Beste, iki arkadaşıyla ABD'deki Silikon Vadisi'ne gitmeye hak kazandı.

Çeşmenin Dalyan Mahallesi'nde restoran işleten Başak- Süleyman Tonga çiftinin kızları Beste, lise yıllarından itibaren girişimciliğe ilgi duyduğunu belirterek, kendilerini ABD'deki Silikon Vadisi'ne götüren 'Brandiyo' adlı sosyal medya platformunun ortaya çıkış öyküsünü şöyle anlattı:

" İzmir Fen Lisesi'nden arkadaşlarım Yaşar Atabay ve Burak Ayaz ile birlikte, üç ay kadar önce bir sosyal medya platformu kurduk. Brandiyo adını verdiğimiz bu platformda, çeşitli ürünler hakkında bilgi edinmek isteyen kullanıcıları, bu ürünleri kullanmış tüketicilerin deneyimleriyle buluşturmayı hedefledik. İnsanların çoğunun bir ürün almadan önce arkadaşlarından fikir istediklerini fark etmemiz, Brandiyo'nun doğmasına neden oldu. Sistemdeki bu açığı fark edince Brandiyo'yu gerçekleştirdik. Bu fikirle Bahçeşehir Üniversitesi'nin bir yarışmasına katılıp birinci olduk. Yarışmada birinci olduktan sonra hibe almaya hak kazandık. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nin girişim hızlandırma programı olan 'İTÜ Çekirdek'e dahil olmaya hak kazandık. Burada geçirdiğimiz süre içerisinde ekibimizi büyütürken, iş fikirlerimizi de sürekli geliştirdik. Girişimimizin Silikon Vadisi'ne katılmaya hak kazanması ise Starcamp Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı ve Keiretsu Yatırım Ağı'nın desteğiyle gerçekleşti. Program için seçilen girişimlerden biri olduğumuzu öğrenince 'Brandiyo' ekibi olarak uzun süre bu habere inanamadık. Bu haber, bizim için büyük mutluluk verici bir haber oldu."

Beste Tonga, "Ekip olarak geleceğe dönük hedefimiz, Brandiyo'yu büyütüp tüm dünyada tanınan bir girişim haline getirmek. Türkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirebilmek ve dünyaya bilinçli tüketim kültürünü kazandırabilmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi İzmir Fen Lisesi Silikon Vadisi Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title