Haberler

    Cenazesine bin 300 kişi katıldı: Cinayete kurban giden Türk dostu vali, toprağa veriliyor

    ALMANYA'nın Hessen Eyaleti sınırları içinde kalan Kassel Bölgesinin Valisi Walter Lübcke'nin katil zanlısı hala yakalanamadı.

    ALMANYA'nın Hessen Eyaleti sınırları içinde kalan Kassel Bölgesinin Valisi Walter Lübcke'nin katil zanlısı hala yakalanamadı. 2 Haziran gecesi evinin terasında kafasına sıkılan tek kurşunla öldürülen mülteci dostu 65 yaşındaki vali Lübcke için cenaze töreni yapıldı. Kassel Martin Kilisesi'nde yapılan cenaze törenine Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffer ile birlikte bin 300 kişi katıldı. Töreninde valinin dul eşi ile iki oğlu ise oldukça üzgündü. Vali cumartesi günü toprağa verilecek.

    CİNAYETİ SORUŞTURAN EKİBE 30 KİŞİLİK TAKVİYE

    Vali, mülteci politikalarını savunduğu için geçmişte sağ popülist çevrelerden tehdit almıştı. Cinayetten sonra da yine aynı çevreler valinin ölümüyle ilgili paylaştıkları mesajlarda cinayetten duydukları sevinci gizlememişti. Polis de tüm bu gelişmeleri nedeniyle sağcı çeteler veya örgütler tarafından öldürülmüş olabileceğini göz önünde bulunduruyor. Cinayetten sonra kurulan 20 kişilik soruşturma ekibinin sayısı 50'ye çıkarıldı. 50 kişilik Hessen Eyalet Meclisi'nde üç dönemdir milletvekilliği yapan İsmail Tipi, uzun zamandır tanıdığı yakın dostu vali Lübcke cinayetinin bir an önce aydınlığa kavuşması gerektiğini söyledi.

    AYDINLANMAZSA MECLİSE TAŞINIR

    Tipi, cinayetin aydınlanmasının gecikmesi durumunda savcı ve polisin üzerinde baskı oluşacağına dikkati çekerken "Sayın Lübcke benim çok yakın dostumdu. Bana 'Sevgili Türk' diyordu. Türk ve yabancı dostu bir politikacıydı. Çok sayıda Türk dostu vardı. Resmi açıklama yapılmıyor ama ben savcı ve polisin elinde cinayeti yakında aydınlatacak bilgi ve bulguların olduğunu düşünüyorum. Eğer cinayet kısa sürede aydınlanmazsa konu meclise taşınır diye düşünüyorum" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    DOST Partisi Kassel Hessen Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title