Haberler

Cemil Bayık Tehditler Savurdu: Türkiye'de İç Savaş Artacak

Güncelleme:

PKK'lı terörist Cemil Bayık Türkiye'yi tehdit etti. Bayık, başka örgütlerle birlikte yakında bir devrimci direniş cephesinin ilan edileceğini ve Türkiye'de iç savaşın giderek artacağını söyledi.

Fransız Le Monde gazetesine konuşan terör örgütü KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Yakında Türkiye'nin içinden ve dışından gelen başka örgütlerle birlikte yakında bir devrimci direniş cephesinin kuruluşunu ilan etmeyi öngörüyoruz" dedi. Bayık, adını vermeyeceği örgütlerin terör örgütü PKK ile birlikte mücadele edeceğini savundu.

"ÖCALAN SİLAHSIZLANMA ÇAĞRISI YAPMAYACAK"

Ek teröristler gönderme hakkını saklı tuttuklarını belirten Bayık, Öcalan'ın asla silahsızlanma çağrısı yapmacağını iddia etti. Bayık, "Ne olursa olsun, bu karar bize aittir. Alanda biz varız ve pratik anlamda yaşananları biz görüyoruz. Mevcut durumda silahlı mücadeleye son vermek için hiçbir neden yok.

"İÇ SAVAŞ TÜRKİYE'DE AĞIRLAŞACAK"

Aksine gelecek aylarda iç savaş Türkiye'de ağırlaşacak. Bur durum herkesin kendi çıkarlarını sürdürdüğü ve hiç kimsenin bölgeden dışlanamayacağı bölgesel bir savaş ortamında yaşanıyor. Türkiye, İran ve Suriye'deki gelişmeler tek ve aynı çatışmadan çıkıyor. Ortadoğu bu savaş sonucunda yeni bir çağa girecek.

"KÜRDİSTAN BU ÜLKELERİN ARASINDA"

Kürdistan Ortadoğu'nun merkezinde, Türkiye, Suriye, Irak ve İran'ın arasındadır. Bu nedenle biz mevcut bölgesel savaşın kalbinin Kürdistan olduğunu ve bu savaşın yeni bir duruma dönüşene kadar yoğunlaşacağını düşünüyoruz." dedi.

RUSYA KRİZİ PKK'YA NASIL YANSIDI?

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin PKK'ye nasıl yansıdığı konusunda da konuşan Bayık, "Ortadoğu'da varlık gösteren tüm güçlerle taktik ilişkilerimizin olması ve herhangi bir tarafı tutmadan kendi çizgimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Soğuk Savaş bitti, birbirine karşıt gibi görünen güçlerle çıkarlarımız buluşabilir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemil Bayık Le Monde Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (224)

amedli:

biz ülkemizi seven kürtleriz diyarbakırda zere destek görmüyorlar eyleme katılanlarda beledye çalışanları bu hayinlerle bizi kıyaslamayın biz devletin yanında savaşacaz tüm çevremde öyle diyor

45
49
yanıtYanıtla
mustafa:

Yaw he he sikiyorsa batiya egeye gelde ic savasi buralardan balikesirden baslatta girelim sizi hewaller kac kurus ediyirsunuz bide artik birakin su kurd ayaklarini kurdler sizi desteklemiyor anlayin artik sunu

32
56
yanıtYanıtla
Kürt:

Allah belanı versin biz Kürtleri perişan eden sen ve senin gibi vatan ve Kürt düşmanı dinsizlerin.

60
24
yanıtYanıtla
AITAILI SAMAN:

PKK KURT HAKININ TALEBIDIR. KURTLERI BITIRMEDEN PKK EI BITIREMEZSINIZ. PKK NIN TELEBLERI HAKLIDIR. - BOLGEDEGI TURK VARLIGI, HAKSISDIR!

24
59
yanıtYanıtla
Diyarbakır2121:

Kürt düşmanları . Acıdan başka ne getirdiniz. Kürtler artık peşinizden gelmiyor. her gün çağrı yapıyorsunuz ama toplanan , yürüyen yok. Her halde her gün mort olmak demek bu olmalı. belediye işçileriyle , 17-18 yaşınadki çocukların eline silah vermekle devlet kurulmaz. Ancak Kürtlerin öfkesini kazanırsınız. Bağlar''da gezdiğim bütün esnaf sizden bıktıklarını söylüyorlar . Fakat tehditle kepenk kapatmalar ve boykotlar oluyor. Yürüyüşlere bir bakın. belediye işçileri ve çoluk çocuktan ibaret .

50
18
yanıtYanıtla
çakır efe:

satılmış köpeeeek. . cürmün kadar yer yakarsın ancak erkeksen gel kendin gir çatışmaya etek altına saklanma (((((((((

43
18
yanıtYanıtla
Gözunuzu acin ey turk kurt kardesler:

Biribirimize dusurmek istiyorlar dusmanlar bizi tuzaklarina dusmiyelim. Allah firsat vermesin yerli yabanci dusmanlara! Allahu ekber!

26
29
yanıtYanıtla
türkiyeli:

hırri biz kürtler sizi desteklemiyoruz seni destekleyen ne oldugu belli olmayan pkk denen leş sürüleri

12
38
yanıtYanıtla
DUMANBEG:

Yılanının kafasını ezmediğinsürece kuyruğula oynar durursun

21
29
yanıtYanıtla
TEK KURSUN:

Yılanın sevmediği ot, deliğinin ağzında biter.

yanıt16
yanıt1
Tüm 224 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title