Haberler

Cem Garipoğlu Hakim Karşısına Çıktı...

Etiler'de Başı Kesildikten Sonra Cesedi Çöp Konteynırına Atılan Mürevver Karabulut'un Öldürülmesine İlişkin Cem Garipoğlu'nun da Aralarında Bulunduğu 7 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi. Karabulut Ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir'in Mahkeme Heyetinin Davadan Çekilme Talebini, Mahkeme Reddetti. Duruşmada 6 Tanık Dinlendi.

Etiler'de başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan Mürevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin Cem Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in mahkeme heyetinin davadan çekilme talebini, mahkeme reddetti. Duruşmada 6 tanık dinlendi.

DURUŞMAYA 7 SANIK KATILDI

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve tutuksuz sanıklar Habib Kurt, Mehmet Karakayalı, Ahmet Batur, Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu katıldı.

Öldürülen Münevver Karabulut'un annesi Nagihan, babası Süreyya ve kardeşi Enver Karabulut da duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya siyah takım elbiseyle gelen Cem Garipoğlu'nun, kilo aldığı görüldü.

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATI EPÖZDEMİR: "MAHKEME HEYETİ DAVADAN ÇEKİLSİN"

Duruşmada söz alan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirdiği için Adalet Bakanlığı'na şikayette bulunduklarını ve soruşturma başlatıldığını söyledi. Mahkeme heyetinin alacağı her kararın, tarafları tatmin edemeyeceğini, yargılamanın sağlıklı yürütülemeyeceğini iddia eden Epözdemir, "7 aydır adli emanetteki delilleri alamıyoruz. Deliller olmadan yargılama yapıldı ve sanıklar tahliye edildi. Olayın üzerinden 1,5 yıl geçmiştir. Hiçbir delili görmeden ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan kişiler tahliye ediliyor. Biz mahkeme heyetinin, adalet duygusunun zedelenmesi için CMK / 30-2 maddesi gereğince kendiliğinden çekilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

DURUŞMADA TANIKLAR DİNLENDİ

Tanık olarak mahkemede dinlenen Mehmet Ali Dursun, taksicilik yaptığını belirterek," Arabama binen müşterileri istediği yere götürürüm. Bu nedenle sanıklardan hangisin ne zaman, nereye götürdüğümü tam olarak hatırlamıyorum. Yapılan incelemelerde benim plakam görüntülenmiş" dedi.

"CEM'İ DAVA KONUSU VİLLANIN ÖNÜNDEN ALDIM"

Taksi şoförü Ahmet Nalbant ise taksi durağında bir müşterinin araması üzerine dava konusu Garipoğlu ailesinin villasına gittiğini anlatarak," Villanın önünde 5-10 dakika bekledikten sonra Cem Garipoğlu'nun villadan çıkarak taksime bindi. Garipoğlu Kancay Çarşısı'na gitmek istediğini söyledi. "Mc Donalds'ın önünde indi. İndiği yer nalbura 300-500 metre uzaklığındaydı. Üzerinde herhangi birşey yoktu. Mc Donalds'ın önüne götürdüğümde tahminen saat 10.00-11.00 arası olabilir" diye konuştu.

TANIK AVUKAT: "SANIKLARLA CEZAEViNDE GORÜŞTÜM"

Tanık Ahmet Ferdi Çardaklı avukat olduğunu ve Garipoğlu şirketinin hukuk işlerine baktığını söyledi. Cinayetle bir ilgisi olmadığını söyleyen Çardaklı, bu cinayetle ilgili hem sanıklarla hem avukatlarıyla fikir alışverişinde bulundum. Hayyam Garipoğlu'nun adli tıptan gelen raporlara ilişkin bana sorduğu sorulara cevap verdim. O dönemde tutuklu olan Mehmet Nida Garipoğlu, Habip Kurt ve Ahmet Batur ile görüştüm." şeklinde konuştu.

Sanıklarla görüşürken davanın yönlendirilmesiyle ilgili bir görüşme yaptın mı? şeklindeki soruya Tanık Çardaklı," Sanıklarla görüşürken geçmiş olsun dedim. Ahmet Batur bana eşiyle birlikte gözaltına alındığını , ifadesinde de Cem Garipoğlu'nu, Hayyam Garipoğlu'nun getirdiğini söylediğini anlattı. Bu beyanının kendisi için olumsuz sonuçlar doğurup doğrumayacağını sordu. Doğruyu söylediysen mesele yok dedim. Doğruyu söylemiyorsan vicdanen rahatsız olursun" şeklinde konuştum.

SANIK AHMET BATUR: "GARİPOĞLU ŞİRKETİNDE ÇALIŞAN AVUKAT İFADEMİ DEĞİŞTİRMEMİ İSTEDİ"

Söz alan tutuksuz sanık Ahmet Batur, tanık avukat Çardaklı'nın cezaevinde kendisini ziyaret ettiği ve savcılık ifadesini değiştirmesini istediğini ileri sürdü. Sanık Batur, Avukat Çardaklı, "Hayyam Garipoğlu'nu gördüm' şeklindeki ifadeni değiştir diye bana telkinde bulundu. Ancak herhangi bir baskıda bulunmadı. Bana Hayyam Garipoğlu'nun Cem'i gelip götürdüğünü söylemezsin, siyah passat araba geldi alıp götürdü dersin. Sen içindekini görmedim dersin" şeklinde konuştu.

"TANIK AVUKAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA YAPILSIN"

Avukat Epözdemir, tanıkların çelişkili ifade verdiğini, Ahmet Ferdi Çardaklı'nın sanıkları cezaevinde ziyaret ederek suç delillerini karartma ve görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini ileri sürerek gerekli yerlere suç duyurularının yapılmasını istedi.

Epözdemir, mahkeme heyetinden şunları talep etti:

"Ayrıca adli emanette bulunan kayıtlı eşyaları biz de incelemek istiyoruz. Holding binasının giriş çıkışlarında kamera kayıtlarının bulunup bulunmadığı tespitini ve varsa TÜBİTAK tarafından incelenmesini istiyoruz. Villadaki olay günü kamera kayıtlarının da TÜBİTAK tarafından incelenmesini istiyoruz. Deliller toplandıktan sonra olay yerinde keşif yapılmasını, olay günü kamera kayıt CD'lerinin bir pojektörle duvara yansıtılarak izlenmesini ve izlenme esnasında görüntüler üzerinden açıklama yapmak istiyoruz. Villanın arka tarafındaki olay günü kameraların kırık olup, olmadığının belirlenmesini talep ediyoruz."

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme Heyeti, olay yeri görüntülerinin bilgisayar sistemi ile izlenmesine karar verdi. Tutuksuz sanıkların duruşmadan vareste tutulması talebini reddeden mahkeme heyeti, Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

SÜREYYA KARABULUT: "TÜRKİYE'DE ADALETİN BİTTİĞİ BİR GERÇEK"

Duruşma sonrası kapıda basın açıklaması yapan Süreyya Karabulut Türkiye'de adalettin bittiğini söyledi. Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezzan Epözdemir, duruşmada bugün yaşananları anlattı. Duruşmada mahkeme heyetin'den bazı taleplerde bulunduğunu anlatan Epözdemir, müvekkillerinin de mahkemeye güvenmediğini belirterek, müvekkillerinin mahkemeye neden güvenmediğini gerekçeleriyle anlattı. Mahkeme Heyetinden duruşmadan çekilmesini istediğini söyleyen Epözdemir, bu talebinin mahkeme tarafından reddedildiğini belirtti.

CEM GARİPOĞLU'NUN 24 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Cem Garipoğlu'nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut'u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü öne sürülmüştü. Cem Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BABANIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu ise suç delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmekle suçlanmıştı. Tülay Makbule Garipoğlu için 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu hakkında da suçluyu kayırmaktan aynı ceza istenmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title