Haberler

Celal Şengör'den canlı yayında Hz. Musa ve Hz. İbrahim için skandal sözler! Fatih Altaylı durdurmaya çalıştı

Güncelleme:

Ünlü jeolog ve tarihçi Celal Şengör, katıldığı bir televizyon programında tepki çeken sözlere imza attı. Şengör, "Masal onların hepsi. İbrahim (HZ) diye bir adamın yaşadığı malum değil. İşte Museviliğe bakıyorsun; Hazreti Musa peygamber diyorlar. Adamı tarih bilmiyor yok öyle birisi" diye konuştu. Bu sırada Altaylı araya girerek Şengör'ü durdurmak istedi ancak Şengör konuşmasına devam etti.

Zaman zaman yaptığı açıklamalar nedeniyle büyük tartışma yaratan ünlü jeolog ve tarihçi Celal Şengör, yeni bir tartışmanın fitilini Şanlıurfa'da katıldığı televizyon programında ateşledi. Şengör'ün Hz. Musa ve Hz. İbrahim hakkında söyledikleri tepki çekti.

"HZ. İBRAHİM BİR MASAL"

Şengör, Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Celal Şengör'ün sosyal medyanın gündemine oturan açıklamaları ise iki büyük peygambere ilişkin oldu. Celal Şengör, tarihte Hazreti İbrahim diye birinin olmadığını 'bunun masal olduğunu" iddia etti.

"HZ. MUSA DİYE BİRİ OLMADI"

Tevrat, İncil ve Kur'an-ı Kerim için '3 tane kutsal kitap denilen' tanımlamasını yapan Celal Şengör'ü Fatih Altaylı "İstersen Celal şen bu konuya hiç girme" diyerek durdurmaya çalıştı. Ancak Celal Şengör 'Hayır bu önemli' diyerek Hz. Musa diye birisinin de hiç olmadığını söyledi. Celal Şengör, üç büyük dinin; Musevilik, Hıristiyanlık ve İslamın da din geleneğinden türemiş bir branş olduğunu da iddia etti.

"TEVRAT, İNCİL VE KUR'AN YAN BRANŞTIR"

Celal Şengör'ün 2 büyük peygamber ve 3 büyük dinle ilgili sözleri şöyle: "Masal onların hepsi. İbrahim (HZ) diye bir adamın yaşadığı malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o 3 tane kutsal kitap (Tevrat, İncil, Kur'an) denilen aslında Suriye Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz. Musevilik, Hristiyanlık ve arkasından İslam... İşte Museviliğe bakıyorsun; Hazreti Musa peygamber diyorlar. Adamı tarih bilmiyor yok öyle birisi. Musevilerin kitabında bir Mısırdan çıkış vardır meşhur; yok öyle bir olay. Bu incelendi yayınlandı."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatih Altaylı Celal Şengör Habertürk Güncel Haberler

500

Yorumlar (96)

FERHAT ŞALVARCIOĞLU:

Acı olan ne biliyormusunuz bu bilim adamı kisvesi adı altında ekranlarda boy gösteren adam asıl uzmanlık alanin da Türkiye ne kazandırmışta Hiç çalışma yapmadığı bir alanda ekranlarda ahkam kesiyor.ve itibar görüyor.

1021
379
yanıtYanıtla
Adem Fırat:

Takmayın böyle gereksizleri kendisinin varlığından haberi olmayanın başkasının varlığından nasıl haberdar olsun.

968
312
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Memlekette o kadar çok kafir , o kadar çok vatan haini varki artık yapmak istediklerini açık açık dile getirmekten çekinmiyorlar amaçları bu ülkeyi bir türlü karıştırmak nasıl olursa olsun iktidarı indirmek .

778
446
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Adamın açıklamaları hakikatten skandal, yazıklar olsun. Kafir midir orasını ben bilemem; haddim değil. Ama vatan hainliği ya da iktidarı indirmekle ne alakası var, adam peygamberden bahsediyor. Ne vatanı, ne iktidarı? Türklüğe laf etmemiş, iktidarla ilgili sözü yok.

yanıt3
yanıt0
Mikail arman:

Kendi pisliğini yediğini bizzat itiraf eden sözde tarihçi,saygidan yoksun Din düşmanı ve despot adam hiçte ciddiye alınacak bir sahsiyet değildir.

458
146
yanıtYanıtla
Hayri :

şimdi ergen biri olsa dicem ki gundem olmak istiyo be adam fazla zekedan beyninmi sulandı surekli bu konuları kaşıyosun tmm anladık ateistsin buna benzer bi ton laf etttin bu güne kadar hala derdin ne neyi zorluyosun

311
102
yanıtYanıtla
ismail Korkmaz:

O kadar Tarihçi bilim adamı yalan söylüyor bir sen doğrusun biz de salağız

272
137
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Bu inkârcı nankör Adam, Dinler tarihiyle ilgili ne araştırması yapmışta böyle inkârcılık sergiliyor.Dünyada Dinlere'inanan toplam insan sayısı 6 milyardır.Inananların içinde fizisyenler, ünlü tarihçiler, değerli bilim ve ilim insanları var.Sadece utanmaz Celal şengül'mü akıllıymış.!

293
102
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Nerde yazıyor diyor. Ulen dingil 4 tane kutsal kitap var hepsinin de Allah yaratılış ve ahiretle ilgili söyledikleri aynı. Bu kutsal kitaplar biribiri ile arsında çok farklı zamanlarda ve yerde gelmiş. günümüzdeki gibi kopyala yapıştır durumu yok. Etrafına bak masala benzeyen bir şey var mı?

255
104
yanıtYanıtla
Bir vatandaş:

Allah'a kitaba inanmıyorsun da anlat bakalım bize de aydınlanalim. Niye geldik dünyaya? bu işin sonu nereye varacak . Ölünce kaybolup gidecek miyiz Allahin hesabı olmayacak mı Zalimlerin yaptiklari yanlarına kâr mı kalacak .hadi anlat.Allaha karşı olan tezini anlat bize çok bilmiş

242
97
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title