Haberler

Çeçenlerden Ustaosmanoğlu'nun Evinin Önünde Basın Açıklaması

Bir grup Çeçen, tanınmış din alimlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Çeçenistan'ı ziyaret etmemesini istedi.

Türkiye'de yaşayan bir grup Çeçen, tanınmış din alimlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Çeçenistan'ı ziyaret etmemesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Beykoz'daki evinin önüne gelen bir grup Çeçen, Ustaosmanoğlu ile görüşmek istedi. Kapıdaki görevlilere daha önceden randevu aldıklarını söyleyen gruptakiler, görüşme gerçekleşmeyince basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de yaşayan Çeçenlerin en yaşlısı olduğu belirtilen Hacı Alvi yaptığı açıklamada, Ustaosmanoğlu'nu önemli bir din alimi olarak gördüklerini, Çeçenistan'a gitmemesi için ricada bulunmak istediklerini söyledi.

Alvi, Kafkasya'da mücadele eden herkes adına Ustaosmanoğlu ile görüşmek istediklerini dile getirerek "En azından bir danışmanıyla görüşemediğimiz için çok üzüldük. Kapıya kadar kabul edildik, daha sonra reddedildik. Bunun tek bir nedeni olabilir. O da Çeçenistan'dan gelen heyetin içeride olma olasılığıdır. Çeçenistan'da yaklaşık 300 bin şehit verildi. Çeçenlerin gönlünde önemli bir yere sahip olan Mahmut Hoca'nın bu ziyareti, tüm Çeçenleri yaralar. Bu nedenle Mahmut Efendi'nin Çeçenistan'a gitmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, gruptakiler evin önünden ayrıldı.

Bazı medya organlarında Ustaosmanoğlu'nun Çeçenistan'a gideceği yönünde haberler yer almıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Ustaosmanoğlu Çeçenistan Türkiye Beykoz Politika Güncel Haberler

title