Haberler

Çaykolik Maymun Stres Atmak İçin Paspas Yapıyor

Suriye Sınırından Kaçak Olarak Geçirilirken Yakalanan ve 2 Aydır Dört Duvar Arasında Kalmaktan Depresyona Giren Çaykolik Maymun Ceyn, Bol Bol Çay İçip, Paspas Yaparak, Stres Atıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırından kaçak olarak geçirilirken yakalanan ve 2 aydır dört duvar arasında kalmaktan depresyona giren çaykolik maymun Ceyn, bol bol çay içip, paspas yaparak, stres atıyor.

Sınırda yakalanmasının ardından Antakya Belediyesi mezbahanesine yediemin olarak teslim edilen Ceyn, son günlerde agresif davranışlar sergilemeye başladı. Maymun Ceyn'in kapalı kalmaktan dolayı gergin olduğunu düşünen Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri onun için Antakya Belediyesi parkında hem yazlık hem de kışlık kullanılabilecek bir huzur evi yaptırıyor. Maymun Ceyn ise Antakya Belediyesi parkı içinde tamamlanma aşamasına gelen yeni yerine taşınmak için gün sayıyor.

Günde yaklaşık 30 bardak çay içen ve sinirli davranışlar sergileyen Ceyn, yaşadığı bunalımı atlatabilmek için hücresinde bol bol paspas yapıyor. Ara sıra tespih de çeken Ceyn, şeker yemeyi de oldukça seviyor. 3 yaşındaki Ceyn isimli maymunun bakımıyla yakından ilgilenen Antakya Belediyesi Veteriner hekimlerinden Ahmet Kilisli, Ceyn'in uzun süre kapalı ortamda kalmasından dolayı gergin olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 aydır bu odaya kapalı. Havalarında ısınmasıyla birlikte iyice huysuzlanmaya başladı.

dolayı ve özgürce hareket etmeyi seven bir hayvan olduğu için, burada kapalı kalmak onu bunalıma soktu. Bizlerde onun daha rahat bir ortamda yaşayabilmesi için yeni bir yapılmasını kararlaştırdık. Sanıyorum önümüzdeki günlerde yeni yerine taşınınca daha mutlu olacak" dedi.

Ceyn'in çok yetenekli bir canlı olduğunu ifade eden Kilisli, "Haberlere konu olmasının ardından çeşitli televizyon kanalarından canlı yayına çıkması için teklifler geldi. Hatta Esra Ceyhan'da arayıp canlı yayına çağırdı. Ancak nasıl davranacağını tam olarak kestiremediğimiz için bu teklifleri geri çevirdik" diye konuştu.

Veteriner hekim Ahmet Kilisli, yaklaşık 2 hafta önce Ceyn'in, hırsızlar tarafından çalmak istendiğini ama çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine 3 hırsızın yakalandığını ve artık Ceyn'in daha sıkı korunduğunu söyledi.

(OK-AB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title