Haberler

Çatak ilçesinde güvenlik korucularına çığ farkındalık eğitimi verildi

Güncelleme:

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Çatak ilçesinde güvenlik korucularına çığ farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde çığ riski, arama kurtarma faaliyetleri ve ekipman kullanımı gibi konular ele alındı.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( Afad ) tarafından, Çatak ilçesinde güvenlik korucularına "Çığ Farkındalık Eğitimi" verildi.

Afad İl Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli 50 güvenlik korucusuna yönelik eğitim programı düzenlendi.

Bu kapsamda, Doğada Arama Kurtarma (DAK) eğitmenleri tarafından güvenlik korucularına, çığ riski, çığda arama kurtarma faaliyeti icra edilirken dikkat edilmesi gereken hususlar, çığ bölgesinin kontrolü ve ekipmanların doğru kullanımı konularında teorik bilgiler aktarıldı.

Eğitimlerin ardından AFAD görevlileri ile güvenlik korucuları, program kapsamında çığda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çatak AFAD Van Güvenlik Acil Durum Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title