Haberler

Çapak: "Bingöl Üniversitesi'ni Üst Seviyeye Çıkartacağız"

Güncelleme:

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, basın mensupları İle bir araya geldi.

Bingöl Üniversitesi'ne yeni atanan çiçeği burnunda Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl'de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapak, bilimsel, akademik ve fiziki anlamda Üniversite ile ilgili önemli çalışmalar yapacağını bildirdi.

"EN BÜYÜK ARZUMUZ ÜNİVERSİTEYİ AKADEMİK ÇALIŞMALAR İLE ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAK"

Bilimsel anlamda önemli çalışmaların yapılacağını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, fiziki anlamda üniversitenin önemli aşamalar kaydettiğini vurgulayarak üniversitede, kalite olarak yapılacak bir takım işlerin olduğunu bildirdi. Çapak: " Her üniversitede akademik çalışmaların yapıldığını biliyorum. Yardımcı doçent iseniz doçent olmak için ciddi kriterler var; yerine getirmeden doçent olamıyorsunuz. Doçent iseniz profesör olmak için ciddi kriterler var. Bu kriterler YÖK tarafından belirlenmiş kriterlerdir. Üniversitemizde bu kriterleri yerine getiren doçent ve profesörler var. Bunlar belki yeterince basına yansıtmamış olabilirler, yetersiz olabilir. Bu konuda bir takım şeyler söylenebilinir. Elbette en büyük arzumuz Bingöl Üniversitesi'ni nitelikli akademik çalışmalar ve yayınlar ile üst seviyeye çıkarta bilmek. Fiziki anlamda üniversite önemli aşamalar kaydetmiş, ama kalite olarak yapılacak bir takım şeyler var. Hem akademik kadromuzu hem de idari kadromuzu güçlü hale getirmek ve öğrencilerimizi daha seçkin bir şekilde yetiştirmek arzusundayız" dedi.

"ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK"

Bingöl Üniversitesi'ni daha ilerliye götürmek ve bilimsel çalışmalar yapabilmek için basının, toplumun ve diğer kamu kurum ve kuruluşlara ihtiyaç olduğunu belirten Çapak: "Bunları yapmak sadece elimizde olan bir şey değil. Elimizde sihirli değnek yok. Hiçbir yöneticinin elinde sihirli değnek yok. İyi temenniler ile çabalar sarf ediyoruz. Sizler, bizler, toplum ve başka kurumlar her birimiz bir yerden tutarsak, ben eminim ki üniversitemizi çok illeri noktalara taşırız" ifadelerini kullandı.

"BEN KURUMSAL ÇALIŞMAKTAN YANAYIM"

Bingöl Üniversitesi'nde yapılan çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi için kurumsallığa önem vereceğini belirten Çapak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben kurumsal çalışmaktan yanayım. Akademik veya idari personel olsun fark etmez. Kurumların, ilgili çalışanların üzerine düşen görevleri yapmasından yanayım ve bunu da sağlamaya çalışacağım. Anabilim dalı başkanı ya da bir dekan kendi üzerine düşeni yaptıktan sonra rektörlüğe aktaracağı bir takım şeyler olmalı. Zaten bütün üniversitelerde bu durum mevcut yeniden dünyayı keşfetmeye gerek yok"

SENATO KARARI İLE KONFERANS SALONUNUN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Bingöl Üniversitesi Rektörlük seçimi yapıldıktan kısa bir süre sonra üniversitenin senatosu Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'na eski Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın ismini verdi. Konferans salonuna verilen yeni isim ile ilgili Çapak, şöyle konuştu: "Konferans Salonu ile alakalı henüz benim önüme bir şey gelmedi. Geldiği zaman önümüzdeki günlerde bakıp değerlendireceğiz. Onu sadece ben değil üniversite ve ilgili arkadaşlar ile görüşüp değerlendireceğiz"

ASANSÖR OLMADIĞI İÇİN ENGELLİ ÖĞRENCİLER MAĞDUR DURUMDA

Bedensel engelli öğrenciler için üniversitenin Merkezi Kafeterya'sı ve fakülte kantinlerinde asansör olmadığı için bedensel engelli öğrenciler kantin ve kafeterya kısmını kullanamadığı öğrenildi. Fen Edebiyat Fakültesi'nde, üst katlara çıkmak için bulunan asansörün ise Türk Standardları Enstitüsü'ne (TSE)'uygun olmadığı gerekçesi ile kapatıldığı illeri sürüldü. Konu ile alakalı gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Çapak, şu ifadelere yer verdi: "Mutlaka engelli öğrencilerimiz için çalışmanın yapılması lazım. Üniversitemiz gerçekten güzel bir üniversite fiziki anlamda da güzel bir üniversite. Bu tür kurumlarda ufak tefek sıkıntıları iyi karşılamamız lazım. Eksikler olacak ki onları giderelim. Engelli öğrenciler tabi ki de önemli, Üniversitede asansörün olması son derece önemli" dedi.

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bingöl Eğitim Yerel Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (2)

DikkatMobil-ANDROID:

Sayın Rektörüm LÜTFEN Görevde yükselme sınavlarını araşrırın..

0
0
yanıtYanıtla
yorumcuMobil-ANDROID:

Hayirli olsun. Umarin şeffa ve adaletli olur. Üniversiteyi akraba üniversitesi yapmaz..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title