Haberler

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş: 'Yaralı ve can kaybımız yok'

Güncelleme:

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında çıkan orman yangınında herhangi bir yaralı veya can kaybı olmadığı açıklandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş : "Yaralı ve can kaybımız yok"

ÇANAKKALE - Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında iki farklı noktada çıkan ve yaklaşık 7 saattir devam eden orman yangınını tedbir amaçlı boşaltılan Kemel Köyü'nden takip eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, herhangi yaralı ve can kaybı olmadığını belirtti.

Çanakkale'de akşam saatlerinde merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü'ne yakın ormanlık alanda iki farklı çıkan orman yangını Kemel ve Musaköy'e sıçradı. Kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle Kemel Köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Vatandaşlar otobüslerle Terzioğlu kız öğrenci yurduna gönderildi.

Yaklaşık 7 saattir devam eden orman ve örtü yangının tedbir amaçlı boşaltılan Kemel Köyü'nden takip eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, orman yangınında şu ana kadar herhangi yaralı ve can kaybının olmadığını belirterek, "Dün saat 16.30 sıralarında Çanakkale merkeze bağlı köylerimizde yaklaşık 5 köyümüzü ve civarını etkileyen örtü yangınıyla başlayıp, daha sonra ormana sıçrayan bir orman yangını söz konusu oldu. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Şu ana kadar köylerimizden birisini vatandaşımızın can güvenliği açısından boşalttık. Vatandaşlarımızı il merkezinde kendilerine tahsis ettiğimiz tesislerimizde bu gece ağırlayacağız. Onun dışında rüzgar şu an itibariyle etkisini azaltmasıyla yangının ilerlemesi de yavaşlamış vaziyette. Tüm arkadaşlarımız, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, Kızılay, sağlık ekiplerimiz, gönüllülerimiz yangının söndürülmesi için elinden gelen çabayı sarf etmektedirler. Havadan ve karadan müdahaleler devam etmekte. Sabahın ilk ışıklarıyla bu müdahale havadan daha da artarak devam edecek. Umarım en kısa sürede sonuç almış oluruz ve daha fazla bir orman ve örtü yangınına meydan vermeden söndürmüş olacağız diye ümit ediyorum. Yaralı ve can kaybımız yok. Onun dışında orman varlığımız ve ekili alanlar dışında herhangi canlı kaybımızda yok bildiğimiz, şu ana kadar bize intikal eden ama çok şükür herhangi yaralı ve can kaybımız yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlhami Aktaş Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title