Haberler

Çanakkale Vali Tavlı'dan Basına 15 Temmuz Teşekkürü

Vali Tavlı'dan basına 15 Temmuz teşekkürüÇANAKKALE Valisi Orhan Tavlı, 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında, basının da desteğiyle Türkiye tarihinin en güçlü devlet ve millet birlikteliğinin ortaya koyulduğunu söyleyerek medya temsilcilerine teşekkür etti.

Vali Tavlı'dan basına 15 Temmuz teşekkürü

ÇANAKKALE Valisi Orhan Tavlı, 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında, basının da desteğiyle Türkiye tarihinin en güçlü devlet ve millet birlikteliğinin ortaya koyulduğunu söyleyerek medya temsilcilerine teşekkür etti.

Çanakkale'de bir ay önce göreve başlayan Vali Orhan Tavlı, ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi. Çanakkale Deniz Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın yanı sıra, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nevzat Yurdaer, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Aynur Ganiler ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Çanakkale Valisi olarak bir ay önce Bakanlar Kurulu kararı ile görevine başladığını ifade eden Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, şehitler diyarı Çanakkale'nin bir gurur abidesi olduğunu söyleyerek "Çanakkale milletin onurlu duruşu, nasıl toprağın vatan olduğunu ortaya koyan muhteşem bir destanın yazıldığı yerdir. Bu destan farklı dinden, dilden yitirdiği canlarla beraber cesaret ve inançla yoğrulmuş, silahsız ve cephanesiz bir milletin tarihe yazdığı hürriyet mücadelesidir" dedi. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin Türkiye tarihinin en güçlü devlet ve millet birlikteliğini ortaya çıkardığını kaydeden Vali Orhan Tavlı, milletin devletine, devletin de milletine sahip çıktığını belirterek "Demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler konusunda hiçbir vatandaşımızın, hiçbir kurumun en küçük bir endişesi olmasın. Milletimiz ülkesine ve idaresine kararlı bir şekilde sahip çıkmış, bu anlamda ülkemiz tarihinde ilk defa bir silahlı darbe girişimi milletin bizzat kendisi tarafından akamete uğratılmıştır. Özellikle vurgulamak isterim ki Türk medyası 15 Temmuz ve akabinde çok güzel bir performans sergilemiş, milletimizin bu dirence katılmasını arttırmıştır. Çanakkale'deki yerel ve ulusal medyamıza ben de bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Sıtkı Dağ Orhan Tavlı Çanakkale Politika Güncel Haberler

title