Haberler

Çanakkale'de Umurbey ve Ayvacık Barajı Törenle Hizmete Girdi

Çanakkale'nin Lapseki İlçesine Bağlı Umurbey Beldesi ile Ayvacık İlçesinde Yapımı Tamamlanan 2 Baraj, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sinop'tan Yaptığı Telekonferans Sistemiyle Hizmete Girdi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi ile Ayvacık ilçesinde yapımı tamamlanan 2 baraj, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sinop'tan yaptığı telekonferans sistemiyle hizmete girdi.

Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürü Şahin Durukan, 54 milyon 500 bin metreküp su tutma kapasitesi olan Umurbey Barajı'nda şuan 35 milyon metreküp su bulunduğunu belirterek, "Temeli 1995 yılında atılan ve 2006 yılında da tamamlanarak su tutulmaya başlanan sulama amaçlı Umurbey Barajı, 100 milyon YTL'ye maloldu. Bu baraj sayesinde Kurşunlu, Işıklar, Karacaören ve Özbek ovaları sulanacak" dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ise yaptığı konuşmada, aynı anda Çanakkale'de iki barajın hizmete girdiğini belirterek, "Açılışı yapılan Umurbey Barajı sayesinde bölgedeki toprak dahi iyi sulanacağı için verim artışı sağlanacak. Böylece bu bölgede yetişen ve şöhreti olan ürünler daha nitelikli olarak dış pazara açılacak. Umurbey Barajı'nın hizmete girmesiyle birlikte Lapseki ilçemiz ve Umurbey beldemizin yanı sıra bölgedeki yaklaşık 13 köy bundan faydalanacak ve 3 bin 700 hektarlık alanda sulama yapılacak" diye konuştu. Vali Kırlı, Umurbey'in dışında Ayvacık Barajı'nın ise 2000 yılında temelinin atıldığını hatırlatarak, 39 milyon metreküp su tutma kapasitesi olan barajda şuan 18 milyon metreküp suyun bulunduğunu ve bu baraj sayesinde 3 bin 400 hektarlık Ayvacık, Behramkale ve Tuzla ovalarının sulanması sağlanacağını sözlerine ekledi.

Törende ayrıca AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku da birer konuşma yaparak, açılışı gerçekleştirilen iki barajın Çanakkale için önemini dile getirdi. Konuşmaların ardından katılımcılar davul zurna eşliğinde milletvekilleri ile birlikte oynadı. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinop'tan yaptığı telekonferans sistemiyle Vali Orhan Kırlı ile canlı bağlantı yaparak barajın açılışını yaptı.

(MC-AÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title