Haberler

Çanakkale'de AK Parti ve MHP'de Sürpriz

Çanakkale'de AK Parti ve MHP'nin açıkladığı milletvekili adayları büyük sürpriz olarak değerlendirildi.

Çanakkale'de AK Parti ve MHP'nin açıkladığı milletvekili adayları büyük sürpriz olarak değerlendirildi. AK Parti'de ilk üç sırayı hukukçu adaylar oluşturdu. MHP ise, birinci sıraya Türkiye'nin ilk kadın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olma unvanı bulunan Dr. Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu'nu koyarak sürpriz yaptı. CHP'de ise 3 Nisan'da yapılan ön seçimde belirlenen adaylar TBMM'ye girmek için uğraşacak.

Milletvekili sayısı 4 olan Çanakkale'de partilerdeki durum şöyle:

"Çanakkale'de 12 Haziran tarihindeki genel seçimlerde partilerinden milletvekili adayı olacak isimler AK Parti'nin birinci sıra adayı dışında sürpriz oldu. İki dönemden bu yana AK Parti Çanakkale Milletvekilliği yapan 40 yaşındaki Avukat Mehmet Daniş, 12 Haziran genel seçimlerinde üçüncü kez birinci sıra milletvekili adayı olacak. AK Parti'nin ikinci sıra adayı 33 yaşındaki Avukat İsmail Kaşdemir, üçüncü sıra adayı hukukçu 45 yaşındaki Sebahattin Güner ve dördüncü sıra adayı yönetici, 31 yaşındaki Yeşim Karadağ olurken ilk 3 isim sürpriz olarak değerlendirildi. Listeye girmelerine kesin gözüyle bakılan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan İlhami Tezcan ve eğilim yoklamasında en çok oy alan Avukat Canan Sarı açıklanan adaylar arasında yer almadı. Ayrıca şu an milletvekili olan Müjdat Kuşku da listede kendine yer bulamadı. AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, genel merkezin takdiriyle sıralamanın belli olduğunu ibelirterek, "Adaylarımız Çanakkalemiz için hayırlı olsun. Halkımız bu arkadaşlarımızı seçip takdir ederlerse, Çanakkale için fedakarca çalışıp hizmet edeceklerine inanıyorum" dedi.

MHP'DE BİRİNCİ SIRADA KADIN ADAY

MHP'de kısa süre önce Ankara'ya giderken otomobiliyle kaza yapan MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz'in listede yer almaması sürpriz oldu. Adı sürekli MHP ile anılan DYP eski Çanakkale Milletvekili Nefvel Şahin de listeye giremedi. Hayal kırıklığına uğrayan aday adayları arasında MHP'nin eski İl Başkanı ve geçtiğimiz yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkan Adayı olan Rıdvan Uz oldu. MHP'de birinci sırada adayı ise genel merkez kontenjanından seçildi. Türkiye'nin ilk kadın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olma unvanı bulunan Dr. Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu en büyük sürprizi yaptı. İkinci sırada tüccar Enver Koç, üçüncü sırada MHP'nin bir dönem İl Başkanlığını yapan mali müşavir ve müteahhit Mehmet Doğan, dördüncü sırada ise Uluslararası İlişkiler Uzmanı İbrahim Kürşat Tuna yer aldı. MHP İl Başkanı Efkan Erkan adaylar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şöyle konuştu:

"MHP Çanakkale teşkilatı olarak adaylarımızdan ve sıralamadan son derece memnunuz. İlk sırada bir bayan adayın yer alması bize ayrı bir mutluluk verdi. 12 Haziran'da yapılacak seçimde Çanakkale, yıllar sonra ikinci defa bir bayan milletvekili ile Ankara'da temsil edilmenin gururunu yaşayacak. Tüm adaylarımız ve teşkilatımızla partimizin daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. "

CHP'DE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

CHP'de ise, 3 Nisan'da yapılan ön seçimde ortaya çıkan listedeki gibi birinci sırada Çan İlçesi'nin eski Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, ikinci sırada CHP eski İl Başkanı Serdar Soydan, üçüncü sırada 2007 seçimlerinde dördüncü sıra adayı olan Bülent Öz ve dördüncü sırada CHP'nin şu anki Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük yer aldı. Milletvekili adaylarını önseçim ile belirlediklerini belirten CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, "CHP olarak biz diğer partilerden bir adım öndeyiz. Diğer partiler adaylarını yeni belirledi. CHP parti içi demokrasiyi işleterek çalışmalarını önceden başlattı. Ön seçimde üyelerimizin tespit ettiği adaylar onaylandı. Partimiz ve örgütümüz bu konuda çok memnun. Bu nedenle de başarı kaçınılmaz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title