Haberler

Can Gürkan'ı Cezaevine Madende Yeğeni Ölen Taksici Götürdü

Güncelleme:

Faciadan sonra tutuklanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın cezaevine götüren taksici, ölen madencinin amcasıydı.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 kişiye mezar olan maden ocağının sahibi Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Akhisar Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucu tutuklandı. 

CEZAEVİNE, MADENDE YEĞENİ ÖLEN ÖLEN AMCA GÖTÜRDÜ

Soma Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan tutuklanan Gürkan’ın Şakran Cezaevi’ne götürülmesi için savcılığın anlaşmalı olduğu bir taksi görevlendirildi. Taksi durağındaki sırada, faciada hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın amcası Mustafa Çolak vardı. 

"BENİ RAMAZAN'LA YAN YANA KOYMAYIN"

Çolak, cezaevi yolculuğunu HABERTÜRK’e anlattı. Adliyeye giden Mustafa Çolak, jandarmayla taksiye binen Gürkan’ı alıp cezaevine doğru yola çıktı. Taksiye bindiği ilk 5 dakika konuşmayan ve elleri kelepçesiz olan Gürkan, ilk olarak askerlere hangi cezaevine gideceğini sordu. Şakran Cezaevi’ne götürüleceğini öğrenen Gürkan, “Ramazan da (genel müdür) tutuklandı, onunla beni yan yana koymayın” dedi. Askerler de “Biz ona karışamayız. Sadece cezaevine götürürüz.” yanıtını verdi.

(Hatırlanacağı gibi Gürkan ile işletmenin Genel Müdürü Ramazan Doğru arasında yetki tartışması yaşanmış, Can Gürkan kendisinin şirketin yapılan işleriyle ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığını ileri sürerek tüm yetkinin Genel Müdür Ramazan Doğru'da olduğunu söylemişti. Doğru ise, yetkilerin kendisinde olduğunu gösteren belgedeki imzanın sahte olduğunu belirtmişti. Bu çelişkili ifadeler sonrası ikisi de tutuklanmıştı.)

"KADERE BAK CAN BEY"

Jandarma görevlisinin, tanıdığı taksi şoförü Çolak’a, “Mustafa Abi nasılsın?” diye sorması üzerine Çolak, “Nasıl olayım, yeğenim de bu kazada öldü” cevabını verdi. Dikiz aynasından Gürkan’a bakan Çolak, “Can Bey kadere bakın. Yeğenim sizin maden ocağınızda öldü. Ben sizi taşıyorum” dedi. Bunun üzerine Gürkan başını öne eğip “Üzgünüm” diyebildi.

SİGARA İÇMESİNE İZİN VERMEDİLER

Gürkan’ın araçta sigara içme isteğineyse taksici ve askerler olumsuz yanıt verdi. Askerlerle sohbet eden Gürkan, facianın nedenini bilmediğini söyledi. Yangının çıkışıyla ilgili kimseden bilgi alamadığını anlatan Gürkan, “Patlama olsaydı inanırdım, en azından ‘Patlama oldu’ derdim. Kendimi teselli ederdim” diye konuştu. Gürkan’ı cezaevine götüren taksiciye, 2 jandarma aracı eşlik etti.

"ARACA CAN GÜRKAN BİNİNCE ELLERİM TİTREDİ"

Taksici Mustafa Çolak, “Savcılıkla anlaşmamız var. Tutuklanan herkesi biz cezaevine götürürüz. Sıra bende olduğu için ben gittim. Araca Can Gürkan binince ellerim titredi. Kendime ‘Ben bu adamı nasıl taşıyorum?’ dedim, sonra sakinleştim. Ellerinin kelepçesiz olması beni üzdü. Sürekli üzgün olduğunu söylüyordu” diye konuştu. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramazan Doğru Mustafa Çolak Soma Kömür Habertürk Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

ADANALI:

TAMAMDA JANDARMANIN ARABASIYLA GİTMİYORMU CEZAEVİNE

23
5
yanıtYanıtla
kamil:

surata bak sömürücü yobaz takimi hepsi

11
5
yanıtYanıtla
YOK ARTIK:

bu tesadüf beni kahretti !

7
4
yanıtYanıtla
mamoste:

Siz Somayı unutmayın ama; Türkiyenin 4 bir tarafını dolanın da görün bakalım daha ne tesadüflerle karşılaşacaksınız ...

10
0
yanıtYanıtla
KERTEN KELE:

BRE KUZUM BU ARABA CANDARMA DEYİLMİDİR NE ARAR SURAR DAKSİCİ BURDA ULMAZ BÖYLE CANDARMA MÜNÜBÜS ŞÖFÜR NE ARAR DAKSİCİ URDA

5
2
yanıtYanıtla
Aksakal:

301 1 kisilik taksi parasi alsaydi.. Iyi olurdu..

4
3
yanıtYanıtla
engin:

hiç bir şey tesadüf değildir

6
0
yanıtYanıtla
gökhan:

cezaevine takside garip olmuş

5
0
yanıtYanıtla
hakandgtycvh65@hotmail.com:

Calisanda oldu.is verende oldu.sistem yanlis sistem.asul sistemin hapise atilnasi lazim.dunyanun her yerinde kimur ocagi var.adamlar sistemli calisiyor.turkiyede maalisef kurallar ve kanunlar yok ve olmayan kurallar bile islemiyor.

4
0
yanıtYanıtla
ASIF M?MM?DOV:

kimin evveli kimin axiri ...

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title