Haberler

Cam İşçilerinin Grevi Sürüyor

Şişecam'da örgütlü Kristal İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı grev devam ediyor.

Şişecam'da örgütlü Kristal İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı grev devam ediyor. Mersin'de Anadolu, Paşabahçe ve Trakya Cam Sanayi A.Ş.'de çalışan bin 350 işçi, sendika önünde İstiklal Marşı okuyarak, yolu bir süreliğine trafiğe kapattı.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kristal İş Sendikası Mersin Şubesi önünde bir araya gelen işçiler, sloganlar atarak işverene tepki gösterdiler. Caddeyi sağlı sollu kapatan işçiler tek şeritten araçların geçmesine izin verdi. Bir süre sonra trafiği tamamen kapatan işçiler, İstiklal Marşı okudu. Ardından yolu trafiğe geri açan işçiler, grevlerini kaldırımda sürdürdü. İşçilere destek vermek için gelen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bu grevi anlamlı bulduklarını ifade ederek, "Emeğin en yüce değer olduğunu bilmeyenlere önemli bir ders veriyorsunuz. Bizler bu ülkede işçinin sadece öldükten sonra hatırlanmasını istemiyoruz. İş kazalarında, Soma'da, tersanelerde ölen işçileri şehit ilan etmişsiniz kime fayda. Ölen kardeşlerimizin çocukları para istemiyor. Babalarının insanca, onurlu bir şekilde ama canlı bir şekilde karşılarında durmasını istiyor. Bu çok bir şey değil. Çalışanlar ve aileleri bu onurlu direnişin niçin yapıldığını biliyor ama bunu halkımıza da anlatmamız gerekiyor" dedi.

Grev yapan işçilerin çok bir şey istemediğini vurgulayan Atıcı, "İstediğiniz bir tek şey var; alnınızın teri... Alnınızın terinin hakkını istiyorsunuz. Ben bu onurlu sesin halkımız tarafından da duyulacağına eminim. O yüzden bu haklı direnişinizde ben ve arkadaşlarım her zaman yanınızda olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bizler siyasi görüşü ne olursa olsun bu işi hiçbir zaman iç politika malzemesi yapmadık, yapmayacağız. Çünkü bu emeğe duyulan bir saygıdır. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, dünya görüşünüz ne olursa olsun emeğinizin hakkını istediğiniz sürece bizler sizlerin yanınızda olacağız. Hepinizin bir an önce işe dönmek istediğinizi biliyorum. Sizler onurlu işçilerimiz asla boş kalmayı ve böyle eylemleri çok gerekli olmadıkça yapmayı istemediğinizi biliyorum. Sizlerin bir an önce işinizin başına dönüp, emeğinizin hakkını alıp üretime katkı sağlamaya devam etmek istediğinizi de biliyorum. Eğer bu eylem sokağa bu şekilde yansımışsa ve vatandaş geçerken sizi bu kadar canı gönülden selamlıyorsa, haklısınız, doğru iş yapıyorsunuz, bizler de sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sloganlar atmaya devam eden işçiler, sendika binası önünde eylemlerini sürdürdüler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aytuğ Atıcı Trakya Cam Paşabahçe Mersin Politika Güncel Haberler

title