Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Bayram Tadını Hissetmemize Engel Olaylar Var

Serhat TEZCAN-Faruk KAHRAMAN BURSA, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak, İslam aleminde yaşanan hadiseler, bayramın tadını, lezzetini hissetmemize engel teşkil...

Serhat TEZCAN-Faruk KAHRAMAN BURSA, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak, İslam aleminde yaşanan hadiseler, bayramın tadını, lezzetini hissetmemize engel teşkil ediyor. Hiç olmazsa bu kutsal aylarda bu acı olaylar yaşanmasaydı temennisinde bulunuyoruz. Maalesef bunun temennide kaldığını belirtmek istiyoruz dedi.

Bursa Valiliği'nin bayramlaşma töreni Heykel'deki Tarihi Valilik Binası'nda yapıldı. Bayramlaşma törenine, son kararname ile merkeze atanan Vali Şahabettin Harput, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, CHP Bursa milletvekilleri Kemal Ekinci, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile Milletvekili Necati Özensoy, siyasi partilerin temsilcileri, askerler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bayramlaşma töreninin ardından açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, bu bayramın birkaç açıdan önemli olduğuna değindi. En önemli yönlerinden birisinin Vali Harput'un görev süresinin bitmesi olduğunu ifade eden Çelik, resmi olarak 5 yıl 7 ay birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

İkinci olarak Ramazan'ın İslam alemi açısından son derece önemli bir ay olduğuna dikkat çeken Çelik, Akabinde bayram yaşanıyor. O bir aylık adeta nefsin terbiyesi anlamında gelen sürecin arkasından büyük coşkuya dönüşüyor. Ne yazık ki İslam aleminde yaşanan hadiseler bugün bayramın tadını, lezzetini hissetmemize engel teşkil ediyor. Hiç olmazsa bu kutsal aylarda, bu acı olaylar yaşanmasaydı temennisinde bulunuyoruz. Maalesef bu temennide kaldığını belirtmek istiyoruz diye konuştu.

Son olarak bakanlığının yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran Bakan Çelik, sözleşmeli 100 bin personeli kadroya aldıklarını, 2 milyon 600 bin kamu çalışanı ve 1 milyon 900 bin kamudan emekli olan vatandaşı ilgilendiren toplu sözleşmeyi imzaladıklarını hatırlattı. 1965 yılında bu yana kullanılan Maluliyet Yönetmeliği'nde değişiklik yaptıklarını da hatırlatan Bakan Çelik, yönetmelikteki değişiklikle birlikte organ nakli yapılan ve bulaşıcı hastalığı olan vatandaşların mağduriyetini giderecek önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

'BURSA'DAN HUZURLA AYRILIYORUM'

Vali Şahabettin Harput ise kendisinin artık Bursalı olduğunu belirterek, çok güzel hizmetlere imza attıklarını söyledi. Bursa'dan huzurla ayrıldığını dile getiren Harput, Tüm Bursalılar'a teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini diliyorum dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title