Haberler

Çaldıran'da Okuma Yazma Şenliği Düzenlendi

Van'ın Çaldıran ilçesinde ilki düzenlenen okuma yazma etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen okuma yazma şenliğinde İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Musa Arı, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, kurum amirleri, öğrenciler, veliler ve kalabalık halk katıldı.

"Gelin birlikte okuyalım kitap sevgisiyle dolalım" sloganıyla düzenlenen şenlik, hükumet konağı önünde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Melek Dündar, "İlçemizde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bir ilkini gerçekleştirdiğimiz "Gelin birlikte okuyalım kitap sevgisiyle dolalım" sloganıyla yürüttüğümüz şenlikte istediğimiz amaca ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilgi ve iletişim çağının doruk noktalarında yaşadığımız günümüzde diğer bir yandan buna büyük bir tezat olarak yapılan araştırmalar gösteriyor ki Dünya'da yüzde 80 kadın olmak üzere bir milyar kadın okuma yazma bilmemekte. Bu hazin gerçeklik karşısında UNESCO 8 Eylülü Dünya okuma yazma günü ilan etmiş ve 40 yılı aşkın bir zamandır okuryazarlığın birey ve toplum için önemini vurgulayarak adına çeşitli ülkelerde faaliyetler yaşatmaktadır. Ülkemde 2.5 milyon kadın hiç okuma yazma bilmezken ve bir o kadar kadında işlevsel anlamda okur yazar değildir. Son üç yılda 6088 kadın olmak üzere toplam 8478 kişiye okuma yazma kurslarında başarıya ulaşarak sertifikalarını verdik bu çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

-İHA-

Konuşmaların ardından grup ilçe merkezinde yürüyüş yaptıktan sonra kitaplarını okudular.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ferman Yıldırım Çaldıran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title