Haberler

Buz Tutan Göl Üzerinde At Festivali

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü, 3. Altın At Şöleni’ne ev sahipliği yaptı.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü, 3. Altın At Şöleni'ne ev sahipliği yaptı.

Çıldır Gölü'nde yoğun katılımla gerçekleştirilen 3. Altın At Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Valisi Ahmet Denizin konuşmalarının ardından yüzeyi yaklaşık 40 santimetre buz tutan göl üzerinde sergilenen oyunlar halk tarafından beğeni ile izlendi. Rentli görüntülerin yaşandığı festivalde Van'ın Erçiş ilçesinden gelen Kırgız at ekibinin kökbörü oyunu beğeni toplarken, Selim cirit ekibi büyük alkış aldı. Güreş, rahvan at yarışı, atlı kızak yarışı, buz pateni gösterilerinin yanı sıra İran'dan gelen at üstünde ok atan ekip de heyecanla izlendi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, "Bugün Altın At Şöleni'nin 3.'sünü yapıyoruz. Burada yaptığımız iş şudur; dünyada örneğinin nadir bulunduğu donmuş göl üstünde geleneksel sporların yaşatılmasıdır. Buradaki amacımız geçmişin ihtişamını geleceğe taşımaktır. Dolayısıyla bu etkinlikler aynı zamanda Türk tarihinin Anadolu'ya bir yansımasıdır. Malum Orta Asya İç Anadolu'ya giriş kapısıdır. Bunu da Ardahan ve Çıldır oluşturmaktadır. Bu geçiş sürecisini biz burada canlı olarak yaşatmanın mutluluğunu tadıyoruz. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak her yıl biraz daha üzerine koyarak bunu uluslararası bir hale dönüştürmenin çabası içerisindeyiz. Umut ediyorum gelecek yıllarda çok daha ihtişamlı ve güzel programlara hep birlikte izlemiş olacağız"dedi.

Ardahan Milletvekili Atalay ise yaptığı konuşmada, "Bugün gerçekten son derece sevinçliyiz Ardahanlılar, özellikle Çıldırlılar olarak. Her göl maya tutmaz ama Çıldır Gölü maya tuttu. Bu ölçekte bu mevsimde Türkiye'de yüzeyi tamamen buz tutan başka bir gölün olduğunu bilmiyorum. Yıllar önce cılız başlayan ama gösterilen irade, kararlılık, istek belli ki bu festivali gittikçe büyütecek. Bugün gösterilen bu yoğun ilgi Ardahan'ı ve Çıldırı'mızı tanıtma anlamında oldukça ciddi bir fırsattır. Bundan sonraki festival için belki de aylar önce hazırlıkların başlatılması, tanıtımların yapılması ile bu kalabalığın birkaç kat daha büyüyeceğini düşünüyorum. Bununla ilgili siyasi olarak bizlere düşen görevler olduğunu biliyorum, bizlerde gerekli gayreti göstererek bu festivalin çok daha güzel bir şenliğe dönüştürüleceğinden hiç şüphem yoktur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizioğlu, "3.Altın Şölenimiz gayet güzel başladı. Katılım çok iyi. Tek amacımız var; bu festivali uluslararası bir alana taşıyabilmek ve çevirtebilmektir. Şuan ortam çok güzel ama daha güzel olması için daha çok gayret göstereceğiz. Bütün katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çıldırın tanıtımı için tüm ağırlımızı kış festivaline vererek bölgeye her bakımdan değer katmak için çalışacağız" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Atalay Ardahan Çıldır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title