Haberler

Büyümeyi Bölgesel Kalkınma ve Özel Sektör Sağlayacak

Güncelleme:

17. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne katılan Devlet Eski Bakanı Kemal Derviş, Türkiye ve dünya ekonomisini değerlendirdi.

TÜRKONFED'in Eskişehir'de gerçekleştirilen 17'inci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'ne katılan Devlet Eski Bakanı Kemal Derviş, Türkiye ve dünya ekonomisini değerlendirdi.

Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Sabancı Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Kemal Derviş, Türkiye'de bölgesel kalkınma ve özel sektörün çabalarıyla büyümenin sağlanacağını söyledi

Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Sabancı Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Kemal Derviş, Türk ekonomisinin dinamiğini KOBİ'lerin oluşturduğunu, ekonomi yönetiminden yerel yönetime büyümenin bu kesime sağlanacak destekle mümkün olabileceğini söyledi. TÜRKONFED'in 'Orta Gelir Tuzağı'ndan Çıkış: Hangi Türkiye?' raporlarında yer alan önerilerin ekonominin büyümesi çerçevesinde önemli enstrümanları barındırdığını belirten Derviş, "İstanbul'da yaşamak zorlaştı. Türkiye'nin yeni İstanbullara gereksinimi bulunduğu konusuna ben de katılıyorum. Bölgesel kalkınma hamleleri, özel sektör elbirliğiyle arzu edilen büyümeyi sağlayabiliriz. Elbette bu çerçevede toplumsal barışın da büyük önemi var. Barış sürecini desteklemeliyiz" dedi.

ANLAŞMAYA TARAF OLMALIYIZ

TÜRKONFED'in Eskişehir'de gerçekleştirilen 17'inci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi kapsamında "Finansal Kriz Sonrası Dönemde Küresel Ekonomideki Değişimler ve Türkiye'nin Uyum Süreci" konulu toplantıda konuşan Derviş, ülke ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. AB ile ABD arasındaki serbest ticaret anlaşmasının Türkiye'yi menfi etkileyebileceğini belirten Derviş, "Bu anlaşmanın tarafı olamadığımız zaman büyük kayıp yaşarız. Ancak, bu anlaşmada müzakere sürecinin 5 yıldan uzun süreceğini düşünüyorum. Bu süreçte Türkiye'nin mutlaka kendini AB ile konumlandırması gerek. AB'nin içerisinde İngiltere gibi bir ülke oluruz diye tahmin ediyorum. Avro birliğinde değil, AB'de olabiliriz" dedi.

İNOVASYONA İHTİYAÇ VAR

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça'nın "Ekonomimizi yakından ilgilendiren dış politikamız konusunda düşünceniz nedir?" sorusunu yanıtlayan Derviş, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kısıtlı ekonomiye dikkat çekerek, "O yıllarda yokluklar içerisindeki Türkiye, saygın bir ülke olabildi. Atatürk ve arkadaşları bunu yurtta sulh, cihanda sulh düsturuyla ve hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayarak sağladı" diye konuştu. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da dünyayla rekabet eden Türk KOBİ'lerin inavasyon ve katma değeri yüksek üretime ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Çok sayıda mühendis mezun oluyor. Ancak, bu insan kaynağımız sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu konulardan uzak kalıyor. Çünkü, üniversitelerde verilen eğitim sektörün beklentisini karşılamıyor. Orta Gelir Tuzağı raporlarımızda ekonomik verilerimiz kadar Türkiye'nin eğitim yılı ortalamasının düşüklüğü de dikkat çekiyor. Eğitim durumumuzun gelişmesine yönelik radikal adımlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Devlet Eski Bakanı Kemal Derviş'e Eskişehir çinisi armağan etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Brookings Enstitüsü Kemal Derviş Eskişehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title