Haberler

Büyükşehir'li Satranççılardan İki Derece Geldi

Güncelleme:

Kağıtspor'lu Satrançcılar, bir başarıda Yıldızlar Türkiye şampiyonasında elde etti.

Mavi beyazlı yıldız satranççılar 303 sporcu arasından bir ikincilik bir üçüncülük çıkarmayı başardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl satranç sporunu tabana yayma adına, Kocaeli sınırları içerisinde bulunan İlkokul birinci sınıftaki 36.500 öğrenciye satranç takımı vererek Türkiye'ye örnek gösterilecek bir projeyi hayata geçirmişti. Geleceğin satranççılarını bulmayı hedefleyen ve satranç sporunu tabana yaymak adına başlatılan Doğru hamlede buluşalım projesiyle birlikte, Kocaeli'de bulunan yetenekli satranççılar da Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü bünyesinde çalışmalarına ara vermeden devem ediyor.

İKİ TÜRKİYE DERECESİ

Proje kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu satranççılar da bu yıl elde ettikleri başarılı sonuçlarla projenin gelişmesine büyük destek veriyor. Büyükşehir'li satranççılardan ise, son olarak yeni başarılar Isparta'da yapılan Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasından geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonunda, 36 ilden 221'i genel, 82'si kız olmak üzere toplam 303 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 13-18 Yaş aralığı genel ve kızlar kategorisinde iki Türkiye derecesi geldi.

EFE'YE AVRUPA KAPISI AÇILDI

9 Tur İsviçre Sistemi 90 dk.+ 30 sn. eklemeli tempo ile gerçekleşen şampiyonada Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü satranççıları önemli dereceler elde ederek iki kupa ile Kocaeli'ye döndü. Büyükşehir'li satranççılardan 14 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Lütfiye Selva Ağun 7 tur sonucunda 5 puan toplayarak Türkiye üçüncüsü oldu. 14 yaş erkekler kategorisinde yarışan Efe Mert Kılıç ise 9 turda 7 puan toplayarak Türkiye ikincisi olmayı başardı. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Öte yandan şampiyonada ikinci olan Efe Mert Kılıç Avrupa'da gerçekleştirilecek olan Satranç Turnuvasında Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kağıtspor Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title