Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Maltepe'ye Yeni Okul

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, Mahmut Bayram İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışını yaptı.

10 milyon 788 bin Lira'ya mal olan okul 3 aylık bir süre içerisinde bitirildi

Maltepe Zümrüt Evler Mahallesi'nde yapımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan KİPTAŞ A.Ş'nin üstlendiği Mahmut Bayram İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, Başkan Topbaş'ın İmam Lisesi'nden ve Mahmut Bayram Hoca'nın da öğrencileri olan sınıf arkadaşları katıldı. Öğrencilerin kapıda çiçeklerle karşılandığı Başkan Topbaş'a açılışa gelen vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasına, "Mahmut Bayram hocamızın derslerinde beraber olduğum sınıf arkadaşlarım" diye başlayan Başkan Topbaş, bu gün hem İstanbullular hem de kendisi için çok özel bir gün olduğunu söyledi. Açılışını yaptıkları okuldan geleceğin devlet adamlarının yetişmesini temenni ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, "Diliyoruz ki devlet adamları, milletvekilleri buradan yetişsinler, ülkeye hizmet versinler" dedi.

Bugün hayal edilemeyenler gerçek oldu
Başkan Topbaş, geçmişte çalışanlarının maaşını bile ödeyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şimdi 60 Milyarlık yatırımla İstanbul'un kaderini değiştirdiğini kaydederek, "Dünyanın değişik yerlerinde katıldığım toplantılarda devlet adamları İstanbul'da gördükleri değişimden övgüyle bahsediyor" diye konuştu. Başkan Topbaş şöyle devam etti: "İstanbul'da ulaşımla ilgili 24.6, yani 25 katrilyona yakın yatırım yaptık. Metro bir bir devreye girmekte. Bugün hayal edilemeyenler gerçek oldu. Marmaray'ı açtık iki yakayı bir araya getirdik. Raylı sistemlerle İstanbul'u yeraltından birbirine bağladık. İstanbul su sıkıntısı yaşamayan bir kent haline getirdik."

Başbakan'a teşekkür
Başkan Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Milli Eğitim'e vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, kendilerinin de bugüne kadar 1100 civarında derslik yaparak milli eğitime verdiklerini hatırlattı. Bugün açılışını yaptıkları Mahmut Bayram İmam Hatip Ortaokulu'nun 24 derslikli olduğunu ve 3 aylık bir süre içerisinde bitirildiğine ifade eden Başkan Topbaş, "Bir gecede 72 parça gemiyi denize indiren bir ecdadın evlatları olarak 3 ay bile çok aslında" dedi.

Mevlana'nın 'Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz' sözünü hatırlatan Başkan Topbaş, "Derdimiz var. Bu ülke layık olduğu yere gelmeli. Dünyayı yöneten bir imparatorluğun merkezi olan bu kentin, her türlü yatırımla geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Eğitim alanları oradaki feyz sahibi insanlarla şekillenir
Hocası Mahmut Bayram'ı anlatırken duygulanan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: "Kendisinden eğitim almaktan hep mutluluk duydum. Onun teçhizatından geçen birçok insan var. Başbakanımız başta olmak üzere, dış işleri bakanımız ve diğer pek çok insan. O kadar azimli bir insandı ki, ders zili çalarken bir ceketinin koluyla tahtayı silerdi. Bir kelime daha bize verme heyecanını yaşar, zamanı en iyi şekilde kullanırdı. Kendisinden hayat öyküleri dinledik. İnsan azminin neler yapabileceğini anlattı bize."
Mahmut Bayram gibi bir insandan eğitim aldıkları için gurur duyduklarını ifade eden Başkan Topbaş, "Böyle bir insandan eğitim aldığımız için gurur duymaktayız. Yapılar insanlarla güzelleşir. Eğitim alanları orada feyz sahibi insanlarla şekillenir. Eğer eğitimcilerde bir feyiz heyecan varsa, o yetiştirdiklerine mutlaka yansır" diye konuştu.

Siz İstanbul'a vefalı oldunuz
Açılışta konuşan Vali Hüseyin Mutlu da Başkan Kadir Topbaş'a eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. "Siz hocamızın gönlünden geçeni hayata geçirmiş bir belediye başkanısınız" diyen Vali Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gayretli eğitimli hizmet eden bir belediye başkanı olarak sizi yürekten kutluyorum. Allah razı olsun. Memleketimize hayırlı vefalı sizin gibi öğrenciler inşallah burada yetişir. Buradan yetişecek çocuklar da sizlerin isimlerini anarak nice açılışlar yapsınlar. Bu memleketin huzuruna bereketine katkıda bulunsunlar."
Başkan Topbaş'ın hayırlı bir hizmete vesile olduğunu dile getiren Vali Mutlu, "Siz sadece hocanıza vefalı olmakla kalmayıp İstanbul'a da vefalı oldunuz. Eğitime verdiğiniz destekten dolayı size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı
Konuşmaların ardından Başkan Topbaş, Vali Mutlu ve Mahmut Bayram Hoca'nın öğrencileriyle birlikte açılışı yapılan yeni okulun öğrencileri sahnede okulun açılış kurdelesini kesti. Başkan Topbaş ve Vali Mutlu daha sonra okulu gezerek eğitim gören öğrencileri sınıflarında ziyaret edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklara nasihatlerde bulunan Başkan Topbaş, çekilen hatıra fotoğraflarını teker teker imzalayıp kendilerine göndereceğini söyledi.
Bugüne kadar KİPTAŞ 24 okul tamamladı. 2 okulun yapımı devam ediyor. Okulların toplam maliyeti ise 141,3 milyon Lira. Fatih, Esenyurt ve Zeytinburnu - Sümer Mahallesi'nde olmak üzere 3 okulun yapımı daha planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Mutlu Kadir Topbaş Maltepe Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title