Haberler

Büyükelçi Paçacı'dan Fetö-Işid Kıyaslaması

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, İslami terimler kullanıp, bunların içini boşaltarak, yeniden kendilerine göre tanımlama bakımından IŞİD ile aynı yöntemi kullandığını söyledi.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, İslami terimler kullanıp, bunların içini boşaltarak, yeniden kendilerine göre tanımlama bakımından IŞİD ile aynı yöntemi kullandığını söyledi.

Mehmet Paçacı, darbe girişimi ve onun ardından yaşanan tüm gelişmeleri, büyükelçilik rezidansında kabul ettiği Türk ve yabancı gazetecilere anlattı. FETÖ mensuplarının son derece liberal, aydın, medeni kişiler olarak görüldüğünü söyleyen Paçacı, "Ancak böylesine kanlı bir darbe girişimini gerçekleştirebildiler. Gözlerini kırpmadan halka ateş açtılar. Mesela bugüne kadar hiçbir darbede meclis bombalanmamıştı. Bu kişilerin gizli ajandaları, gündemleri olduğu tamamen ortaya çıktı. Bu grupların Türkiye dışında da birçok ülkede kuruluşları ve üyeleri var. Bu kişiler ve kurumlar, her zaman samimi diyalogları ve samimi ilişkileri kendi amaçları doğrultusunda istismar ediyorlar" diye konuştu.

"DÜNYAYI ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR"

FETÖ'nün sadece Türkiye'yi değil, dünyayı ele geçirmek istediğini ve "kainat imamı" olarak adlandırdıkları önderlerini bir Mesih gibi gördüklerini anlatan Büyükelçi Paçacı, bu kişilerin devlet kurumlarına nasıl bu kadar sızmayı başardıklarına dair ise, "Dışarıya karşı her türlü kılığa girmişlerdir. Gerektiğinde aşırı milliyetçi, bazen ulusalcı, Kemalist, bazen de İslam düşmanı, ateist olmuşlardır" gibi örnekler verdi.

Bu örgütün üyelerinin kullandıkları terimlerin İslami kavramlar olduğunu söyleyen Paçacı, "Ancak bu terimlerin içini boşaltıp, yeniden kendilerine göre tanımlayıp, onlara farklı anlamlar yüklediler. Bu yöntem, IŞİD tarafından da uygulanan bir yöntemdir" dedi.

Bir diplomat olarak FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu dostlarına da anlatmak zorunda olduklarını dile getiren misyon şefi, Vatikan yetkilileriyle önümüzdeki günlerde yapması planlanan görüşmede bu konuyu yine gündeme getireceğini kaydetti.

Paçacı, "Bütün dostlarımızı, Türkiye'de kanlı bir darbe girişimi gerçekleştiren bu grup hakkında geçmişte de uyardık, bundan sonra da bu konuda bilgilendireceğiz" dedi.

"ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Yİ LAİKLİKTEN UZAKLAŞTIRMASI DÜŞÜNÜLEMEZ"

Paçacı bir gazetecinin, "Türkiye Müslüman bir ülke ve her zaman laik olanlara ve diğer dini azınlıklara toleranslı oldu. Ancak son zamanlarda endişelendirici bir durum söz konusu, çünkü Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi konuşuluyor ve Erdoğan Taksim'e bir cami yapılacağını açıkladı. Bu ülkede İslami bir dönüşüm yaşanması endişeleri var" sözlerine karşılık şunları kaydetti:

"Türkiye'deki bu olağanüstü durum sonrası telefonla aradığım Türkiye Ermeni Katolikleri Dini Önderi Kerabaydzar Levon Zekiyan'la Roma'da da bir araya geldim. Tüm bu yaşananlar sırasında Türkiye'deki Ermeni veya Katolik cemaatine yönelik herhangi bir saldırı söz konusu olmadığını net bir şekilde öğrendim. Türkiye laik, demokratik ve bir hukuk devletidir ve böyle olmaya devam edecektir, ama halkı Müslüman bir laik devlettir."

Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı sırasında 2011 yılında Mısır'da yaptığı konuşmayı hatırlatan Paçacı, "Seçilmiş bir cumhurbaşkanı (Muhammed Mursi) başa geldiği zaman Erdoğan Mısır parlamentosunda bu ülkenin laik bir ülke kalması konusunda konuşmuştur. Müslüman bir ülkenin parlamentosunda böyle konuşan birisinin Türkiye'yi laiklikten uzaklaştırması düşünülemez" diye konuştu.

"AYASOFYA'NIN CAMİYE ÇEVRİLMESİ NİYETİ YOK"

Öte yandan, Türkiye'de her yerde şu anda onlarca camii inşaatı olduğunu da ekleyen Büyükelçi, "Bu, halkın dini bir ihtiyacıdır. Camiye ihtiyaç varsa o yapılır, kiliseye ihtiyaç varsa kilise yapılır, sinagoga ihtiyaç varsa sinagog yapılır. Ayasofya'nın camiye çevrilmesi konusunda herhangi bir niyet ya da karar da bulunmamaktadır " ifadelerini kullandı. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Paçacı Vatikan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title