Haberler

Büyükelçi Karslıoğlu, Bremen Bahçeciler Derneği Lokali'nin Açılışını Yaptı

Almanya'da Oldenburg Belediyesi tarafından 2014'ün Lahana Kralı ilan edilen Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak için Bremen kentine geldi.

Almanya'da Oldenburg Belediyesi tarafından 2014'ün Lahana Kralı ilan edilen Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak için Bremen kentine geldi. Oldenburg'da Türkiye yılı nedeniyle düzenlenecek etkinliklere katılacak olan Büyükelçi Karslıoğlu Bremen'de Türklere ait Bahçeciler Derneği lokalinin açılışını yaptı.

YAĞMUR ALTINDA TÖREN

Kuzey Bremen'de 60 üyesi bulunan ve başkanlığını Hasan Fidantek'in yaptığı Türk Bahçeciler Derneği yeni lokaline kavuştu. Lokalin açılışına Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu, Bremen Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrsen, Hannover Başkonsolos Yardımcısı Metin Durmuş, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter ile çok sayıda Türk ve Alman dernek yöneticisi katıldı. Yağmur altında düzenlenen törende konuşmalar yapıldı, Türkçe şarkılar söylendi. Açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Bremen Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrsen yaptığı konuşmada 'Bu bina Bremen'de entegrasyonun ne kadar güzel yerlere geldiğini göstermektedir. Geçen sene binanın temeli atılırken daha güzel bir hava vardı. Bu sene yağışlı havaya denk geldik. Tüm bahçecileri kutluyor hayırlı olmasını diliyorum' dedi. Büyükelçi Karslıoğlu ise konuşmasında, 'Böyle güzellikler yaşatmak artık Almanya'nın parçasını olduğumuzun bir işaretidir. Kendi kültürümüzle, kendi değerlerimizi Alman değerleriyle harmanlayıp gelecek nesillere taşımak bizim için gurur verici bir olay. Bunu gerçekleştiren bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum' dedi.

KURDELE BİRLİKTE KESİLDİ

Bahçeciler Derneği'nin lokal binasının açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Kurdeleyi Büyükelçi Karslıoğlu ve Bremen Başbakanı Böhrsen ile birlikte çok sayıda konuk kesti. Açılıştan sonra misafirlere lokalde Türk mutfağından yemekler ve tatlılar sunuldu. Açılışta davetliler Büyükelçi ile konuşmak ve resim çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. Büyükelçi Karslıoğlu hatıra defterine de açılışla ilgili not düştü.

'SEÇİM İÇİN DETAYLARI GÖRÜŞÜYORUZ'

Yapılan açılış sonrası Doğan Haber Ajansına açıklama yapan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanacağını hatırlattı. Karslıoğlu, ' Alman makamlarıyla görüşme ve temas halindeyiz. Teknik detaylar konusunda Alman makamlarıya görüşüyoruz. Fakat işin gerçeği oy verme olacak' diye konuştu.

ALMANYA'DA BİR İLK

Bremen Türk Bahçeciler Derneği Başkanı Hasan Fidantek yaptığı açıklamada, Almanya'da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Fidantek, '2008 yılında görevi devraldığımızda burada bir eksiklik olduğunu gördük. İnsanları buraya getirmenin, böyle bir kaynaşmayı sağlamanın tek yolunun bir dernek binası yaptırmak olduğunu düşündük ve harekete geçtik. Başka türlü insanlarla bağlantı kuramıyor ve bir araya getiremiyorsun. Burası Almanya'da bir ilk. Bu dernek 60 üyeden oluşuyor. Üyelerimizin yüzde 90'ı Türk. Yani burası Türklere ait bir bahçe derneği. Bunun bir benzeri başka yerde yok' dedi. Fidantek binanın kendilerine 220 bin Euro'ya mal olduğunu da sözlerine ekledi.

YAĞMURLUĞUNU GİYİP BAHÇELERİ GEZDİ

Açılış ve ikramdan sonra Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu bahçeleri gezdi. Yağmurda şemsiye yerine yağmurluk tercih eden Karslıoğlu, eşiyle birlikte bahçelerde yürüyüş yaptı. Büyükelçi, bahçecilerin evlerine de konuk oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Oldenburg Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title