Haberler

Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Başkan Yardımcısı dahil 22 gözaltı

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi'nde görevli olan bazı personellerin rüşvet aldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu düzenlendi. Operasyon sırasında aralarında belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan bazı personellerin usulsüzlük yaparak rüşvet aldığı iddiası üzerine bir operasyon düzenlendi.

USULSÜZLÜKLER TESPİT EDİLDİ

Soruşturma sürecinde bir inşaat firması tarafından Nisan 2024'te oturumun başlaması planlanan yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşasında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerinin yapılmadığı, yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenlediği tespit edildi.

Belediye görevlilerinin rüşvet karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiğini belirleyen ekipler, raporları üniversite öğretim görevlilerinden kurulu bilirkişi heyetine gösterdi. Heyet çalışmalarında 2 ayrı keşif raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine ilişkin bilirkişi raporu alındı.

BAŞKAN YARDIMCISI DA GÖZALTINDA

Rüşvet soruşturması kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konu hakkında inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda ekipleri, imarla ilgili usulsüzlükler olduğunu belirledi. Belediye çalışanlarına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonla Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da aralarında yer aldığı 20 kişi gözaltına aldı.

ARAMALARDA RUHSATSIZ SİLAH VE ALTIN BULUNDU

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız ateşli silah, 20 bin lira nakit para, 8 tam altın, 2 yarım altın, 43 çeyrek altın ele geçirildi.

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Başkan Yardımcısı dahil 20 gözaltı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Yerel Haberler Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

HALİS ER:

chp ise normaldir

59
79
yanıtYanıtla
ERTAN IŞIK:

her rüşvet alan tabiki yargılanmalı ve gerekli cezalar verilmeli fakat hükümetin hiç bir belediyesi bu konuda yargılanmıyor adalet bi tek muhalefet partileri için mi var ? yoksa hükümetin belediyeleri cok mu temiz işler yapıyor

75
19
yanıtYanıtla
adem gülnaz:

4,5 yıldır dururlar seçime yakın operasyon yaparlar

64
23
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

Şimdi tüm havuz medyasını talimat verilmiş artık gece gündüz haberlerle garibim Cemil amcayı, Ayşe teyzeyi inandırıp oy alacaklar.

yanıt19
yanıt10
TT:

Seçim yaklaşırken rüşvet baskınları da arttı..Kafamda deli sorular...

36
9
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

kesin muhalefet partisidir, çünkü iktidar belediyeleri asla ve kata böyle şeyler yapmaz:)))))

19
8
yanıtYanıtla
Sukran Sönmez:

hemen hemen her belediye de olan bişey kimse kimseyi kandırmasın maalesef insanlığımız ölmüş toprak atan yok.

12
7
yanıtYanıtla
mehmet salih Inal:

Hukuk üstünlüğü mü, yoksa ahlak üstünlüğü mü, ahlak üstünlüğü derim. Ahlakın olmadığı yerde adalet yoktur, ahlakın egemen olmadığı bir sistemde hukukun değil, üstünlerin hukuku vardır. Bu sorun sadece A veya B partisi ile ilgili değil, sistemle ilgili, toplumsal bir sorundur. Bu sorun siyasetin güvenilirliğini tartışılır hale sokar.

3
1
yanıtYanıtla
Es Es:

Her belediye de var. Yok diyen yalancının ağa babasıdır. Çünkü belediyelere girmek için senelerce uğraştığımdan biliyorum. Rüşvetini veren girdi hep. Malesef böyle. Rüşvet belediyelerde acayip dönüyor..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title