Haberler

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümü, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çözüm sürecinin bölgeye sağladığı huzur ve barış ortamında vatandaşların da katılımıyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümü, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatandaşların da katıldığı törenle kutlandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tebriklerin kabulünün ardından kaymakamlık önünde verilen kokteyle katılan vatandaşlar, Mehmetçiklerle sohbet etti. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgenaral Metin Tokel, vatandaşlara yakın ilgi gösterdi.

Vatandaşlardan Sabri Fırat (75), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle bölgede oluşan huzur ve barış ortamı için her gün dua ettiklerini söyledi.

Önceki senelerde yapılan operasyonların ve çıkan çatışmaların, çözüm süreci ile yerini huzura bıraktığını vurgulayan Fırat, "Ne zaman namaz kılsam ilk olarak barış için dua ederim. Şemdinli'de geçen senelerde çok zor günler geçirdik. Yaşanan çatışmalar ve yapılan operasyonlar bizleri huzursuz etmişti. Allah'a çok şükür bu sene süreçle beraber çok huzurluyuz, süreçten de çok memnunuz. Bu huzurlu ortamın devam etmesini istiyoruz" dedi.

İçede daha önce gidilmesi yasaklanan bölgelerin şu anda halka açık olduğunu anımsatan Fırat, "Eskiden Goman Dağı'na rahat çıkamıyorduk. Ama devletimizin başlattığı çözüm süreci ve sonrasında oluşan olumlu havayla birlikte bugün Zafer Bayramı'nı Mehmetçikle orada kutlayacağız" diye konuştu.

Fırat, ülkenin Mısır ve Suriye gibi olmaması için çözüm sürecinin kararlılıkla devam etmesi gerektiğine değinerek, Türkiye'deki tüm halkların huzuru ve barışı birlikte yaşaması gerektiğini dile getirdi.

Kaymakam Cengiz Erdem,  34.Hudut Tugay Komutanı Tuğgenaral Metin Tokel, Emniyet Müdürü Erkan Demirci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, ilçe merkezinden Goman Dağı'na yapılacak "Zafer yürüyüşü" ile devam edecek. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Goman Dağı Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title