Haberler

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni düzenlendi, sergi açıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni düzenlendi.

Törene,  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile mülki, askeri ve siyasi erkan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Açıkkaya ile Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1. Ordu Komutanlığı'ndan Piyade Albay Cem Gültekin, Atatürk'ün hayatından bazı kesitleri anlattı.

İstanbul Büyükşehir Başkanlığı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Atatürk" konulu şiirsel dramanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğüne bağlı "Atatürk Müzesi" koleksiyonundan seçilen 92 eserin yer aldığı "Ebediyete Yolculuk" sergisi de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda açıldı.

Atatürk'ün İstanbul'dan başlayıp Ankara'da son bulan cenaze töreninden önemli anları ile halkın acısını yansıtan sergi, büyük beğeni topladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Avni Mutlu Ahmet Turmuş Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title