Haberler

Büyük KCK Operasyonu

Güncelleme:

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, KCK/TM operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kızıltepe'de eş zamanlı olarak BDP'li yöneticilerin evlerine ve BDP İlçe Başkanlığı'na operasyon düzenlendi.

AHMET TÜRK'ÜN YEĞENİ DE VAR

BDP Mardin İl Başkanı Abdulcelil Şimdi, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Ömer Turgay, BDP Kızıltepe eski İlçe Başkanı Seyfettin Ateş, Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç evlerine yapılan baskınlar sonucunda gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİLGİSAYAR VE DEFTERLERE EL KONULDU

Polis BDP'li yöneticilerin operasyon düzenlenen parti ilçe binasına yaklaşmasına izin vermezken, parti binasında yapılan aramalar sonucunda bazı bilgisayar ve defterlere el konulduğu öğrenildi.

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, yapılan operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, "Bizler BDP olarak her defasında diyalog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınları da, gözaltıları da kınıyoruz" dedi.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI SADAK, GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK/TM'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Siirt'te sabah saatlerinde evinde bulunamayan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Diyarbakır'da bugün öğle saatlerinde gözaltına alındı. Bağımsız Belediye Başkanı olan Sadak, hakkındaki soruşturmanın yürütülmesi için Siirt'e götürüldü.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Siirt'te operasyon yapıldığını belirterek, "Sabah saatlerinde yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı" dedi.

Bu arada Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi. Siirt, Batman, Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe ve Savur ilçelerinde yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 60'ı geçti.

BDP'DEN OPERASYON YORUMU

Barış ve Demokrasi Partisi Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman'da sabah saatlerinde yapılan KCK operasyonlarına tepki göstererek, "Ahd olsun ki bu operasyonlardan vazgeçilmediği sürece en büyük mücadele gerekçemiz bu zulüm politikalarını yürütenleri tabela partisine dönüştürmektir" dedi.

NUSAYBİN'DE 21 GÖZALTI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde BDP Nusaybin ilçe, Duruca ve Akarsu binaları ile Gülşilav Kadın Danışma Merkezi'nin de aralarında olduğu 20 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında BDP İlçe Başkanı Ayten Kahraman, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar, Belediye Meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM bürosuna getirilen 21 kişi, sorgulanmak üzere daha sonra Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

SİİRT'TE DE 12 GÖZALTI

Siirt'te terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde başlatılan operasyon kapsamında 16 yerde arama yapıldı. Belediye hizmet binası ile BDP il ve ilçe binalarında devam eden aramalarda çok sayıda belgeye el konulduğu ve aralarında BDP'li Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de olduğu 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın evinde arama yapmaya giden polis, evde kimse olmadığı için geri döndü. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın Diyarbakır'da olduğu öğrenildi.

HAKKARİ'DE 4 TUTUKLAMA

Hakkari'de terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla, Hakkari'de terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından dün adliyeye çıkarılan 10 zanlının savcılıkta ifadesi alındı.

Daha sonra zanlılardan 1'i bırakıldı, 9 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü mahkemece tutuklandı, 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selim Sadak Nusaybin Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title