Haberler

BUSMEK'in 7. Gurur Sergisi

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu 7. Geleneksel Sergisi Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan meslek edindirme kurslarının 7'nci geleneksel sergisi Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) ziyarete açıldı.

Vatandaşlara sanatsal alanda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarını yaşatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen BUSMEK, 7'nci yaşını kutlarken, kursiyerlerin el emeği göz nuru olan eserler düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. Merinos AKKM Fuaye alanında düzenlenen serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kursiyerlere girişimcilik yolunu açıyoruz

Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşlara yeni ufuklar açması nedeniyle BUSMEK'i çok önemsediklerini söyledi. Bu nedenle 7 merkez ilçede halkın kolaylıkla ulaşabileceği noktaları kurs merkezleri açtıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bir taraftan şehrin fiziki anlamda gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir taraftan da vatandaşlarımızın daha donanımlı bireyler olması için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükselterek, daha nitelikli işgücü haline gelmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. Yoğun ilgi gören kurslarımızda bu yıl 12 kurs merkezinde, 67 branşta 12 bin 500 kursiyerimiz eğitim aldı. Bugüne kadar ise 75 bin mezun verdik. Bu dönem kursiyerlerimize girişimciliğin yolunu açan çalışmalara imza attık. Büyükşehir Belediyemiz ise KOSGEB arasında imzalanan protokolle BUSMEK kursiyerlerine 'uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Bu eğitimler sonunda da kursiyerlerimiz takı tasarım atölyesinden metal kaplama imalat sanayiine kadar çeşitli sektörlerde girişimcilik örneği gösterdi. Kurslarımızda görev alarak, bu başarılı çalışmalara imza atılmasını sağlayan tüm eğitmenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşam boyu eğitime örnek

İl milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da günümüzde yaşam boyu eğitim kavramının yaygın hale geldiğini, BUSMEK'in de bu alanda güzel bir örnek olduğunu söyledi. Belediyeler tarafından düzenlenen bu eğitim kursları sayesinde toplumsal kalkınmanın sağlandığını ifade eden Gülsar, "Bunun yanında vatandaşlarımızın hayat standartları da yükseliyor. Aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatılmasına da katkı sağlayan bu kursları düzenledikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyerler adına konuşan Sibel Aydın da BUSMEK kurslarıyla kendilerine girişimciliğin yolunu açan Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 12 kurs merkezini temsilen 12 kursiyere Başkan Altepe tarafından sertifikaları verilirken, kursiyerler de Başkan Altepe'ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile el sıkışırken görüntülendiği bir yağlı boya tablo hediye etti.

Protokol üyeleri ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra eşi Hüsniye Altepe ile birlikte sergide yer alan eserleri tek tek inceledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Atilla Gülsar Recep Altepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title