Haberler

Bursalılar Tarihi Sempozyuma Doydu

Osmangazi Belediyesi'nin 13'üncüsünü düzenlediği Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen sempozyumlar yoğun ilgi gördü.

'II. Bayezid ve Dönemi'ni konu alan sempozyumlarda dinleyenler adeta 1400-1500'lü yıllara geri döndü.
Ördekli Kültür Merkezi'nin iki salonunda da gerçekleşen sempozyumlar, öğretim üyelerinin görsel sunumlarıyla dinleyicilerin beğenisini topladı. Oturumlarda, II. Bayezid dönemine ilişkin şehircilikten, savaşlara, dış ilişkilere, doğal ve sosyal afetlerden politikalara ve kanunlara kadar pek çok konu anlatıldı. Görsel malzemelerin de kullanıldığı sunumlarda konuşmacılar, katılımcıların zihinlerinde II. Bayezid dönemini yeniden yaşattı.

Sempozyumda oturum başkanlıklarını Prof Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Özer Ergenç ve Prof. Dr. İdris Bostan yaparken, Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Prof. Dr. Ahmet Aksin, Prof. Dr. Nevin Özkan, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. Mefail Hızlı, Doç. Dr. Burcu Kurt, Doç. Dr. Rinero Speelman, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Alkan Günay, Dr. Nil Tekgül ve Arş. Gör. Furkan Külünk konuşmacı olarak katıldı.

Osmangazi'nin Bursa için mihenk taşlarından olan tarihi yapıların en yoğun olduğu ilçe olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevin Özkan, " Osmangazi Belediyesi'nin fetih şenlikleri kapsamında tarihle vatandaşı buluşturma, dönem padişahlarını tanıtma, sosyo-ekonomik ve kültürel yönleriyle o dönemi anlatma ve yaşatma etkinliği gerçekten takdire şayan. Bu çalışmalardan dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tekrar teşekkür ederim" diye konuştu.

Katılımcılar, geçmişe yolculuk yaptıkları sempozyum sonunda 'Bursa İhtisap Kanunnamesi' sergisini de gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Osmangazi Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title