Haberler

Bursa Yüz Nakli Yapılan Gencin Babası Kaymakamlıktan Aldığı Yardımla Antalya'ya Gidiyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün Recep Sert'e nakli için...

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, Muğla'da beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün Recep Sert'e nakli için sabah saatlerinde operasyona başladı.

Gencin İnegöl'de oturan babası Cafer Sert ise yol parası bulamadığı için dün oğlu ile birlikte Antalya'ya gidemedi. Baba Sert, bugün yardım için İnegöl Kaymakamlığı'na başvurdu. Bu zamana kadar oğlunun ameliyatları için 580 bin lira para harcadığını söyleyen Sert, Eskiden varlıklıydım, durumum çok iyiydi. Varım yoğumu oğlumun iyileşmesi için harcadım. Evimi sattım, şu an tükenmiş durumdayım. 5 liram bile kalmadı. İnşaatlarda çalışarak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Zaten oğlum da Kaymakamlığın bizlere parasını verdiği mamalar ile besleniyor dedi.

Oğlunun 6 yılda tam 44 ayrı ameliyat geçirdiğini söyleyen baba Sert, Yavruma yüz nakli yapılacak olmasından dolayı çok mutluyum. Ayrıca çok da üzüntülüyüm. O Antalya'da yapayalnız. Bizimde Antalya'ya gelmemizi istediler. İmkanlarımın kısıtlı olduğundan dolayı gidemedim. Eski yüz yapısına kavuşması için Allah'a dua ediyorum. Beni en fazla, böyle bir günde çocuğumun yanında olamamam dedi. Yüz naklini sağlayan turistin ailesine teşekkür eden Sert, Ne onlar bizi tanıyor ne de biz onları tanıyoruz. Allah onlara da sabır versin. İlgililere de teşekkür ederim dedi. Baba cafer sert oğlunun Yüz naklini olacağından heycanlanmaması için kalp hastası olan annesine söyleyemediğini açıkladı.

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ise Cafer Sert'in talebini hemen değerlendirip yardım yaptı. Babanın Antalya'ya gidebilmesi için 500 lira veren Kaymakam Aziz İnci, Tüm dualarımız Recep ile birlikte. Ameliyatın başarılı geçmesini ve Bursa'ya sağ salim dönmesini bekliyoruz. dedi.Kaymakamlıktan parayı alan Cafer Sert'in akşam saatlerinde Antalya'ya gideceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Recep Sert Antalya Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title