Haberler

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un Yenişehir Ziyareti

Güncelleme:

Bursa Valisi Şahabettin Harput Geçtiğimiz Aylarda Görevine Başlayan Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun'a Görevinin Hayırlı Olmasını Diledi.

Vali Şahabettin Harput, ilk olarak Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun'u makamında ziyaret etti ve burada bir dizi açıklamalarda bulundu. Kaymakamlık makamında,Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel,DSİ 1.Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, Tarım İl Müdür Vekili Gürsel Günay,Belediye Başkanı Halit Düvencioğlu ve Yenişehir'de değişik alanlarda görev yapan idareciler de hazır bulundu.

Vali Şahabettin Harput, "birlik ve beraberlik halinde inanç birliği yapmış, görevinizi sürdürüyorsunuz. Bu çok güzel bir şey" ifadelerini kullanarak konuşmasına başladı. İnsanın ne için yaşadığını bilmesi gerektiğini ve bunu düşünmesi gerektiğini anlatan Vali Harput, "neden yaşıyorsunuz? Para için mi? Makam, uzun ömür, rahat yaşamak mı?

Eğer bunlardan birine cevabınız evet ise yanlış düşünüyorsunuz" diyerek, yetki, makam sahibi insanların tek yaşam sebebinin halka hizmet etmek olduğunu söyledi. Halka, millete ve ülkemize karşılık beklemeden hizmet etmenin insanları yormayacağını, yorsa bile bunun tatlı bir yorgunluk olacağını söyleyen Harput, sözlerine Yunus Emre'nin "Hepsinden iyisi bir gönüle girmektir" dizelerini hatırlattı ve önemli olan insanların mutlu edilmesi ve insanların gönüllerine girebilmek olduğunu söyledi.

Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun'un göreve başlamasından bu yana, Ercoşkun'a hayırlı olsuna gelemediğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Vali Harput, "Kaymakamımız, başarılı, yetenekli, ülkesini seven milletini seven, hizmet etmeyi seven biridir. Bu yüzden hepimiz çok şanslıyız. Yeni görevi hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yenişehir'in tarihi zenginliğini vurgulayan Vali Şahabettin Harput, Osmanlı'ya merkezlik yapmış bu ilçenin marka haline getirilmesi için ellerinden geleni yapabileceklerini söyledi ve ekledi "şehirlerin tarihi, coğrafi kimliğini ve yaşam biçimini bozmadan şehirleşmeye gitmeliyiz.

Karışık bir şehir olmaması için planla, projeli çalışıp tarihimizi de korumalıyız" dedi. İznik ilçesinin tarihi dokusunu koruduğunu ve Yenişehir'in de tarihi dokusunu yitirmemesi gerektiğini belirten Vali Harput, "Yenişehir tarihi, ekonomik, kültürel açıdan zenginleşme potansiyeli olan bir şehrimiz. " diyerek devam etti.

Ayçiçeğinin burada yetiştiğini ve bunun doğru pazarlanması gerektiğini ifade eden Vali Harput, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile birlikte de yatırımcının Yenişehir'e yönlendirileceğini belirtti.

Yenişehir'e giriş yolunun tek yönlü olduğunu ve bunun ilçe adına kötü bir tablo olduğunu söyleyen Vali Harput, "Yol; yerleşim yerini ya şehre, ya köye benzetir" şeklinde konuşarak, çift şeritli yolun ilçenin içine kadar girmesinin en kısa zamanda sağlanacağını duyurdu.

"Tarihini kaybeden millet, kendini kaybetmeye mahkûmdur" sözleri ile Vali Harput konuşmasına devam etti. Mülkiyet Sorunu olmayan tarihi yerlerin restore edilmesi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarının sözünü veren Vali Harput, istimlâk sorunu olan tarihi yerlerinde tamamının olmasa bile birazının istimlâk bedeli için yardım edeceğini söyledi.

Kısaca Boğazköy Barajına değinen Vali Şahabettin Harput, barajın açılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.

Yenişehir Havaalanının tesadüfen yapılmadığını, bilerek yapıldığını, havaalanının çok büyük bir hizmet vermeye başladığını ifade etti. Yenişehir'de yetişen ürünlerinde ilerleyen süreçlerde havaalanı yolu ile kargo da yapılabileceğine vurgu yapan Harput, Bursa'nın çok büyük bir şehir olduğunu söyledi ve havaalanının Bursa için önemine değindi.

5 Kasım günü Bursa-Yenişehir arası Hızlı Tren İhalesine dikkat çeken Harput, "trenin bittiğini inşallah biz de göreceğiz" dedi.

Sel felaketinin çok büyük bir felaket olduğunu ama can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Harput, sel felaketinden zarar gören herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. Zarar gören çiftçilerin tespit edildiğini ve gerekenin yapılacağını söyleyen Harput, sel dolayısıyla tıkanan tahliye kanallarının da DSİ tarafından temizleneceğini söyledi.

Daha sonra Vali Şahabettin Harput, Yarhisar Köyü'ne gitti. Yarhisar Köyü'nde bulunan, Orhangazi tarafından yaptırılan Camiyi ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Harput, caminin ufak tefek eksiklikleri olduğunu tespit etti ve en kısa zamanda gerekenin yapılacağını söyledi. Ardından Yarhisar Şelalesini gören Vali Harput, burada hatıra fotoğrafı çektirerek, tarihi hamamı ziyaret etti. Tarihi Hamamda kısa kısa bilgiler aktaran Harput, ikram edilen çayın ardından köyden ayrıldı.

Harput'un son durağı ise, Çardak Köy yakınlarında bulunan, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları ziyaret etmek oldu. Harput, mevcut çadırların kötü olduğunu ve mevsimlik işçiler için portatif barınma yerlerinin yapılacağını söyledi. Daha modern yerlerde kalınması için gerekenin yapılacağını söyleyen Harput, çocuklarla bol bol sohbet etti ve onlara şeker dağıttı.

Vali Şahabettin Harput, buradaki sıkıntıları dinledikten sonra ikram edilen çay ve tandır ekmeğini yedi ve Yenişehir'den ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title