Haberler

Bursa - Usta Sanatçılar Yıldırım Gürses'i Anma Gecesinde Buluştu

Altınörs Terörü Şarkıyla Kınadı

ALTINÖRS TERÖRÜ ŞARKIYLA KINADI

BURSA'da bu yıl 49.'su düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesleri NalÔn Altınörs, Yıldırım Bekçi, Umut Akyürek ve Bekir Ünlüataer'i BestekÔr Yıldırım Gürses'i anma gecesinde bir araya getirdi. Yıldırım Gürses'in eserinin 'Türküm, ne mutlu bana' şeklindeki sözlerine sanatseverler de coşkuyla eşlik ederken, şarkısıyla terörü kınayan Altınörs, "Bugün yine 11 evladımızı teröre kurban verdik. Yine anaların babaların yüreğine ateş düştü, ocaklara ateş düştü. Bitsin bu acılar. Ben de hepimiz gibi terörü lanetliyorum" dedi.

Bursa Festivali' kapsamında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda dün gece gerçekleştirilen 'Yıldırım Gürses'i Anma Gecesi', ünlü bestekarın en güzel şarkılarıyla renklendi. Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesleri Nalan Altınörs, Umut Akyürek, Yıldırım Bekçi ve Bekir Ünlüataer, konserin başında 'Affetmem Asla Seni' ve 'Aşkın Bahardı' adlı şarkıları birlikte seslendirdi. Daha sonra solo performanslarını sergileyen sanatçılar, sanatseverlerin gönüllerini fethetti.

Türk müziğinin en üretken ve yenilikçi bestekarı olarak bilinen Gürses'in şarkılarını coşkuyla söyleyen sanatçılar, Bursa'da konser vermenin heyecanını yaşadıklarını söylediler. Sanatseverlere müzik ziyafeti çeken sanatçılar, "Bursa'daki coşkuya doyamıyoruz" diyerek, Bursa'ya ve sanatseverlere verdikleri önemi dile getirdi.

ALTINÖRS TERÖRÜ KINADI

'Çal Kanunum Çal', 'Yarabbim Feryadımı Artık Duysan Diyorum', 'Güller Ağlasın' ve 'Bir Garip Yolcu' gibi şarkıların seslendirildiği konserde, zarafetiyle dikkat çeken Nalan Altınörs, 'Türk Çocuğunun Şarkısı' adlı şarkıyı da söyledi. Yıldırım Gürses'in sultan-ı yegah makamındaki eserinin 'Türküm, ne mutlu bana' şeklindeki sözlerine sanatseverler de coşkuyla eşlik etti. Şarkısıyla terörü kınayan Altınörs, "Bugün yine 11 evladımızı teröre kurban verdik. Yine anaların babaların yüreğine ateş düştü, ocaklara ateş düştü. Her şeye rağmen hayat devam ediyor ama hayat artık çok daha zor devam etmeye başladı. Bitsin bu acılar. Ben de hepimiz gibi terörü lanetliyorum" dedi.

Şarkısını tüm şehitlere ve Türk askerlerine armağan eden Altınörs'ü, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran yaklaşık 2 bin kişi ayakta alkışladı. Muhteşem konseri yine hep birlikte şarkılar söyleyerek noktalayan usta sanatçılar, sanatseverler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title