Haberler

Bursa - "Ülkeyi Yönetenlerden Utanıyorum. Hakkımızı Helal Etmeyeceğiz'

4 Yıl Önce Şehit Düşen Asteğmen Zeki Burak Okay'ın Babası Sezai Okay:

4 YIL ÖNCE ŞEHİT DÜŞEN ASTEĞMEN ZEKİ BURAK OKAY'IN BABASI SEZAİ OKAY:

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 4 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Asteğmen Zeki Burak Okay, bugün ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Şehit düşen oğlu için 4 yıl önceki cenaze töreninde "vatan sağolsun demeyeceğim. Hakkımızı helal etmiyoruz" sözleriyle dikkatleri çeken baba Sezai Okay'ın, ilk günkü düşüncelerini koruduğu görüldü. Şehit babası, "Bu ülkeyi yönetenlerden utanıyorum. Hakkımızı bugün de, ölene kadar da, hatta öldüğümüzde de helal etmeyeceğiz" dedi.

Şehit Asteğmen Zeki Burak Okay ölümünün 4'üncü yıldönümünde Pınarbaşı Şehitliği'ndeki mezarı başında anıldı. Anma törenine Okay'ın yakınları ve arkadaşları ile MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da katıldı. Oğlunun mezarı başında bir konuşma yapan baba Sezai Okay duygularını şöyle dile getirdi:

"Oğlumuzu kaybettiğimizde eşim ve ben birçok şeyi açığa çıkartıp, feryatlar etmiştik. 'Vatan sağolsun demeyeceğiz. Hakkımızı helal etmiyoruz' demiştik. Bunun en büyük sebebi ise, bu yavruların nereye kadar öleceğinin sorgulanmasıydı. O günden bugüne ne oldu? Asteğmenlere artık sınır koruma görevi vermiyorlar. 5- 6 tim komando taburu sınırı korumakla görevlendiriliyor. Peki, dün nerdeydiniz? Önceki gün nerdeydiniz? Yazık değil mi? Biz evlatlarımızı kaybettik. Yüreğimizdeki acıyı ifade etmek mümkün değil. Siz çocuklarınıza sarılıp, bayramlarda ellerinizi öptürüyorsunuz. Biz ne yapıyoruz? Gelip bu mermerlere sarılıyoruz."

'NERDEYSE KIRMIZI HALI İLE KARŞILAYACAKLARDI'

Habur'da PKK'lıarın barış elçeleriymiş gibi karşılandıklarını anlatan Okay tepkisini şöyle sürdürdü:

"PKK'lıları Habur'da neredeyse kırmızı halılarla karşılayacaklardı. Onlar barış elçileriymiş. Barış kimle yapılır? Kandırılmış bir kaç grup insanlarla, maşalarla mı yapacaksınız bu anlaşmaları? Madem bu insanları affedeceklerdi, bizim çocuklarımız neden öldü? Bizim çocuklarımız bu kadar mı kıymetsiz? Sınır karakolları daha yeni yapılacakmış. Buna hangi vicdan dayanır? Şehit ailelerine 'vatan sağolsun' dedirtiyorsunuz. Sonra bu şehit aileleri nasıl yaşıyor? Yaşamlarını nasıl sürdürüyor diye sormuyorsunuz. Şehit ailelerine 453 TL maaş veriyorlar. Bu maaşla bu insanlar nasıl geçinecek? Ülkeyi bölüp bölüp parçalamak isteyenlerin meclisteki uzantıları 10 bin TL maaş alıyor. Yazık günah değil mi? Ben bu ülkeyi idare edenlerden, yönetenlerden utanıyorum. Billboardlara 'şehit ailelerine ayrıcalık vereceğiz' diye yazıyorlar. Şehit ailelerine ayrıcalık vermek için illa halka mı sormak gerekiyor. Referandum mu yapmak gerekiyor? Biz haklarımızı helal etmeyeceğiz. Hakkımızı bugün de, ölene kadar da hatta öldüğümüzde de helal etmeyeceğiz."

Sezai Okay daha sonra şehit düşen oğlu Zeki Burak Okay ile aynı taburda görev yapan Kerim Turan'a sarılarak gözyaşı döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title