Haberler

Bursa "Sevgilimi Giydiği Kıyafetin Düğmeleri Açık Olduğu Için Vurdum"

Bursa'da geçtiğimiz şubat ayında devlet hastanesi ek hizmet binasında çalışan 45 yaşındaki kız arkadaşı Arzu Özkan'ı hastanede tabanca ile ağır yaralayan 52 yaşındaki emekli polis memuru Orhan Bulut'un yargılanmasına başlandı.

Bursa'da geçtiğimiz şubat ayında devlet hastanesi ek hizmet binasında çalışan 45 yaşındaki kız arkadaşı Arzu Özkan'ı hastanede tabanca ile ağır yaralayan 52 yaşındaki emekli polis memuru Orhan Bulut'un yargılanmasına başlandı. Arzu Özkan ile tanıştıktan sonra eşinden boşandığını söyleyen Bulut, "Arzu benden uzaklaşmaya başladı. Olay günü konuşmak için yanına gittim. Açık kıyafet giyiyordu. Tişörtünün iki düğmeside açık olunca çılgına döndüm. İki el ateş ettim. Amacım onu korkutmaktı. " dedi. Bursa'da Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Mudanya Yolu üzerindeki ek hizmet binasında Kadın Hastalıkları ve DOğum Kliniği'nde sekreter olarak çalışan Arzu Özkan geçtiğimiz 6 şubat günü kendisini rahatsız ettiği için iki ay uzaklaştırma cezası almasına neden olduğu emekli polis memuru olan arkadaşı Orhan Bulut'un silahlı saldırısına uğradı. Vucuduna isabet eden iki kurşun ile aynı hastanede ameliyata alınan Arzu Özkan taburcu edilmesine rağmen tamamen sağlığına kavuşamadı. Hastanedeki güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülediği ollay sonrası teslim olan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan 2 çocuk babası Orhan Bulut hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmeye teşebbüs" uçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık Orhan Bulut geçirdiği ameliyatlar sonrası tek başına yürümekte güçlük çeken Arzu Özkan ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme hakimi duruşmada Orhan Bulut'un verdiği 5 safyadan oluşan yazılı savunmayı okudu. İfadesinde kendisinin emekli özel haberat polisi olduğunu belirten Bulut,

"Arzu ile 2.5 yıl önce tanıştık. Kendisi Kuşadasında ziyaretime geldi. 3 ay birlikte tatil yaptık. Onunla evlenmek için eşimi boşadım. Arzu'nun telefonunda tanımadığım erkeklerin numaraları gördüm: 'Bu ne diye sordum' tartıştık. Buna sinirlenen Arzu benim hakkımda şikayetçi oldu. Bu da benim zoruma gittim. Olay günü konuşmak için yanına gittim. Açık kıyafet giyiyordu. Birde tişörtörün iki düğmesi açıktı. Belimdeki silahı çıkartıp iki el ona ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. Böyle bir niyetim olsa silahtaki 11 kurşunu sıkardım. Sonrada hemen teslim oldum. Pişmanım ondan ve ailesinden özür diliyorum" dedi

TEHDİTLERİNE DAYANAMADIM

Yakınlarının yardımı ile yürüyebilen Arzu Özkan duruşmada verdiği ifadesinde, "Orhan ile arkadaşlığımız oldu. Ben daha sonra onun evli ve 2 çocuk babası olduğnu öğrendim. Sonrasında boşandı. Bende kendisi ile evlenmeyi hatta çocuk yapmayı düşünüyordum. O farklı bir kişilk çıktı. Kıskançlık krizine girip bene iğrenç yakıştırmalarda bulundu. Tehditler yağdırdı. Hatta ailemi bile ölümle tehdit etti. Bunun üzerine şikayetci oldum. Hakkımda 2 ay koruma kararı çıktı. Bu kapsamda çalıştığım işyerine ve kaldığım eve gelemiyordu. Koruma kararım bittikten sonra o gün hastaneye gelen Orhan bana ateş etti. Bu sırada kurşunların hasta ve yakınlarına isabet etmesinden endişe duydum. Sonrada vurulduğumu anlatım. Hayatım karardı. Ameliyat olmama rağmen sağlığıma kavuşamadım. Bağırsaklarım dışarda geziyorum. Yakınlarımın yardımı olmadan yürüyemiyorum. İş yapamıyorum. Çalışamıyorum." dedi.

Olayın şubat ayında yaşandığını hatırlatan Arzu Özkan, Orhan Bulut'un söylediği gibi o havalarda açık giymesinin söz konusu olmadığını üzerinde iş kıyafetinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yargılama eksik evrakların beklenmesi tanıkların dinlenmesi için ertelenirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Bulut Arzu Özkan Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title