Haberler

Bursa - Şandır"12 Eylülcüler İle Ahirette Hesaplaşacağız"

Bursa'da Düzenlenen Toplantıda Konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, "anayasa'ya Hayır" Kampanyasını Başlattıklarını Belirterek, "12 Eylül'de En Fazla Zararı Biz Gördük. 12 Eylülcüler ile Ahirette Hesaplaşacağız. Anayasa ile 12 Eylül İhtilalcılarından Hesap Sormak Mümkün Değil. 'değişikliğe 'hayır' Diyeceğiz" Dedi.

BURSA'da düzenlenen toplantıda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, "Anayasa'ya hayır" kampanyasını başlattıklarını belirterek, "12 Eylül'de en fazla zararı biz gördük. 12 Eylülcüler ile ahirette hesaplaşacağız. Anayasa ile 12 Eylül ihtilalcılarından hesap sormak mümkün değil. 'Değişikliğe 'hayır' diyeceğiz" dedi.

Bursa'da Kapalı Çarşı'da esnaflar ile görüşen MHP milletvekilleri daha sonra il binasında düzenlenen toplantıya katıldılar. "Referanduma Hayır" başlıklı toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Bursa Milletvekilleri Hamza Hamit Homriş, Necati Özensoy, İl Başkanı Arif Demirören katıldı.

Toplantıda konuşan Mehmet Şandır, Anayasa değişikliğine ilişkin referandumu halkın kararının belirleyeceğini söyledi. Şandır, parti olarak değişiklik sürecine destek vermediklerini ve karşı olduklarını açıkladı. Şandır, Anayasa değişikliğinin halkın demokrasi taleplerini karşılamak veya ülkenin sorunlarını çözmek için değil, öncelikle bölgede bir Kürt devleti kurmak isteyen küresel güçlerin projelerini gerçekleştirmek için bir hukuk zeminini hazırlamak ve siyaset dili geliştirmek için yapıldığını ileri sürdü.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ İLE 12 EYLÜL İHTİLALCİLERİNDEN HESAP SORMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Basın mensuplarının, 'Referandum konusunda MHP tabanının 12 Eylül'de en fazla zarar gören partilerden birisi olarak 'evet' diyeceği yönünde açıklamalar geliyor. Gerçekten tabanınız bu eğilimde mi?' sorusuna Mehmet Şandır şu yanıtı verdi: "Türk milliyetçileri, MHP'liler şuurlu insanlardır. Milletine ve geleceğine ihanet etmezler. Gaflet içinde olanları ayrı tutuyorum. Anayasa değişiklik teklifi 12 Eylül İhtilali Yönetimi'nden hesap sormak amacı taşımıyor. Geçici 15'inci maddeyi Anayasa'dan kaldırıyor ama geçici 15'nici madde ile korunan ihtilalcilerden hesap sormayı getirmiyor. Çünkü zaman aşımını tanzim etmiyor. MHP olarak biz 'Zaman aşımını 15'inci maddeyi kaldıralım. Zaman aşımını kanunlaştıktan sonra başlatalım' diye bir önerge verdik. Kabul etmediler. Şimdi ne suçlu, ne suç, ne de cezanın zamanı dolmuştur. Mahkemede dava açabilme şansı yoktur. Bu Anayasa değişiklik teklifi ile 12 Eylül ihtilalcilerinden, darbecilerinden hesap sormak mümkün değildir. Bu çok açık net olmasına rağmen AKP, aldatma ve kandırma partisi karakterini burada da ortaya koymuştur. Milleti aldatmaktadır. Bunu aldatan ülkücülere de bizim bir lafımız yok. Onları biz artık ülkücü de saymıyoruz. MHP tabanı milletin birliğini korumak misyonunu iddiasını ortaya koyacaktır. Milletimiz ile birlikte buna hayır diyecektir."

"AHİRETTE HESAPLAŞACAĞIZ"

'MHP kurucularından Muammer Cindirli ve Yılma Durak'ın 12 Eylül mağdurları olarak 'evet' diyecekleri yönünde bir açıklama yaptılar. Bunun için ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki soruya ise Şandır, "Kurucu olarak bahsettiğiniz kişilerin öyle demesi MHP'yi bağlamaz. Bu arkadaşlarımız hangi sebeple böyle söylüyor onu bilemiyorum. Ama saydığınız Muammer Cindirli ve Yılma Durak'ın böyle söylediğini zannetmiyorum. 12 Eylül'ün mağduru ülkücülerdir, MHP'lilerdir. Burada gördüğünüz insanların tamamı 12 Eylül darbesinin mağdurlarıdır. Ama acımız bize aittir. Bize ait olan bu yasayı yeniden kaşımayı çok gerekli görmüyoruz. Kabuk tutmuş yaraların kaşımanın bu millete bir faydası yok. Bugün böyle bir iddia ile ortaya çıkan bir AKP'nin 12 Eylül'de bir gram çilesi yok. Çile bizim çilemiz. 12 Eylül darbesi bu millete hakaret etmiştir, haksızlık yapmıştır. Asla hakkımızı helal etmiyoruz. Onlarla ahirette hesaplaşacağız. Onlar gerçekten bu ülkeye, millete zarar vermiştir. Zulüm etmişlerdir. Ülkücüler arasında bir ayrışma yoktur. MHP'li ne kadar insan varsa bu değişikliğe hayır diyecektir. 12 Eylül'den hesap sormak isteyenler bu Anayasa değişiklik teklifi ile hesap soramayacaklardır. Burada bir aldatma vardır, hem suçtan hem cezadan zaman aşımı dolmuştur. Samimi olsaydılar MHP'nin verdiği önergeleri kabul ederlerdi. Zaman aşımı süresi bu kanun çıktıktan sonra geçici 15'inci madde çıktıktan sonra başlatılırdı. Geriye dönük hesap sorabilirdik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title