Haberler

Bursa'nın Lys Başarısı

Güncelleme:

2012 yılı Lisans Yerleştirme Sınav sonuçları açıklandı.

ÖSYM merkezince yayınlanan ülke genelinde en başarılı iller sıralamasında Bursa TS puan türüne göre 4. sırada yer aldı. Konuyla ilgi bir açıklama yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, elde edilen başarının sürpriz olmadığını, yaptıkları planlı çalışmaların sonucunu aldıklarını söyledi.

Gülsar'dan başarıda emeği geçenlere teşekkür

2012 LYS sınav sonuçlarını değerlendiren Atilla Gülsar, "İlk göreve başladığımız dönemde gelecekle ilgili önemli hedefler koymuştuk. Hedefler doğrultusunda '5 Yıllık İl Eylem Planı' hazırladık ve bu plan çerçevesinde bir dizi proje gerçekleştirdik. Çalışmalarımızı Tüm Bursa ile işbirliği içerisinde sürdürdük. Bunun neticesinde de böyle bir başarı elde ettik. Başta öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkese Bursa eğitimi adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Elde edilen başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Atilla Gülsar, "Bursa eğitimi son yıllarda yukarı doğru hızlı bir ivme yakaladı. Geçtiğimiz yıllarda 54. Sıralarda bulunan ilimiz bugün açıklanan sonuçlarda TS puan türünde 4. Sırada yer alıyor. Gelinen nokta bizleri mutlu etti. Ancak Bursa'da eğitim çıtası yükseldi. Bursa eğitiminin daha iyi yerlere gelmesi adına çalışmalarımız işbirliği içerisinde hızlanarak devam edecek" dedi.

Öğrenci, veli ve öğretmen eğitimi ile kalite yükseldi

Uygulamaya koydukları eylem planı çerçevesinde Bursa eğitiminde 'öğrenci, veli ve öğretmen' eğitimi ile kaliteyi yükselttiklerini kaydeden Atilla Gülsar, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her Türk çocuğunun iyi bir genç olmasını ve iyi yetişmesini istiyoruz.

Çocuklarımızı kabiliyetlerine göre hayata hazırlamak adına, ona iyi güzel alışkanlıkları ve eğitimi vermek en büyük amacımız. Bizden beklentilerin çok fazla olduğunu biliyoruz. Velilerin, öğretmenlerin, Bursa'nın bizden çok büyük beklentileri var. Buna paralel olarak dünyanın bizden çok büyük beklentileri var. Eğer biz planlı programlı çalışırsak, bizlerin, çocuklarımızı ve ülkemizin geleceği parlak olacaktır." dedi.

Bursa'da bir eğitim ordusunun bulunduğuna dikkat çeken ve yaklaşık 540 bin öğrenciye hizmet için 23 bin öğretmenin görev yaptığını kaydeden Atilla Gülsar, hazırladıkları 5 Yıllık 'İl eylem planı' çerçevesinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin eğitimine yönelik birçok çalışma yaptıklarını, bunun da faydalarını gördüklerini söyledi.

Günümüzde yaşamın getirdiği zorluklar ve riskler nedeniyle çocukları ve ergenleri yaşama hazırlamanın, onlara gerekli becerileri kazandırmanın ve ayakları üzerinde durmalarını sağlamanın eskisinden daha fazla çaba gerektirdiğine işaret eden Gülsar, "Bu bağlamda ailenin gerekli becerileri kazanmasının desteklenmesi önemlidir. '7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı'nın uygulanması ve yaygınlaştırılması amacı ile ilimiz okullarında görev yapan psikolojik danışmanlara 7/19 yaş aile eğitimi uygulayıcı eğitimleri düzenleyerek grup liderliği eğitimleri verdik. Ailelerin ergenlik döneminde çocuklarındaki değişimleri fark etmesi ve bu dönemde çocuklarına nasıl destek olabileceğinin farkına varmasını amaçladık." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Atilla Gülsar Lys Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title