Haberler

Bursa Mahsur Kaldığı Ağaçtan Kurtarılan Leylek Yaşama Tutunamadı

Mahsur kaldığı ağaçtan kurtarılan leylek yaşama tutunamadıFaruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)- BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçtiğimiz cumartesi günü, ağacının dalındaki poşete takılarak asılı kalan ve bir köylünün tüfekle ateş edip poşeti koparmasıyla kurtarılan leylek, tedavi altına...

Mahsur kaldığı ağaçtan kurtarılan leylek yaşama tutunamadı

Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)- BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçtiğimiz cumartesi günü, ağacının dalındaki poşete takılarak asılı kalan ve bir köylünün tüfekle ateş edip poşeti koparmasıyla kurtarılan leylek, tedavi altına alındığı Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Merkez Osmangazi İlçesi Ahmetbey Mahallesi'nde geçen cumartesi günü ayağı daldaki naylon poşete dolanan leylek mahsur kaldı. Elma bahçesine gübre atmaya gelen Halil Göbel, ağaçta asılı leyleği fark edince kurtarılması için itfaiyeyi arayıp haber verdi. Araçlar yüzünden o bölgeye giremeyeceğini söyleyen itfaiye ekipleri, Göbel'i, Bursa'da bu konularda çalışma yapan Nilüfer Arama-Kurtarma Derneği (NAK) ekiplerine yönlendirdi. Bölgeye gelen 5 kişilik NAK ekibi ağaca merdivenle çıkmaya çalıştı. Ancak kurumuş ağaca tırmanma imkanı olmayınca ekipler leyleğe yakın bir bölgeye ip atıp, iple ağaca çıkarak kurtarmayı denedi. Ağacın bir bölümüne kadar iple tırmanmayı başaran arama kurtarma uzmanı Pınar Bulmuş, leyleğin bulunduğu bölgedeki dalların ince ve kurumuş olması nedeniyle bir süre sonra inmek zorunda kaldı.

POŞETİ VURDU, LEYLEĞİ KURTARDI

Ekipleri aradıktan sonra olay yerinden ayrılan Halil Göbel bir süre sonra elinde av tüfeğiyle döndü. Hamit Göbel, kardeşi Halit'le birlikte tekli saçmalı fişek koydukları tüfekle leyleğin asılı kaldığı ip haline gelen poşetin ucuna nişan alıp ateş etmeye başladı. 8 el atışın ardından Halil Göbel ip haline gelen poşeti vurmayı başardı. Poşetin kopması sonucu ağaçtan düşen leyleği, aşağıda battaniye açıp bekleyen NAK ekipleri yakaladı.

Uzun süre aç ve susuz asılı kaldığı ağaçta bitkin düşen ve çırpınma nedeniyle kanatları zarar gören leylek, NAK ekiplerinin aracına konulup Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. NAK ekibinden arama kurtarma gönüllüsü Pınar Bulmuş, 'Leyla' adını verdikleri leyleği kucağında minibüse taşıdı.

Uzun süreden beri ağaçta mahsur kaldığı için beslenemeyen leylek, hayvan hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak, yapılan müdahalelere rağmen leylek telef oldu.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: Görüntüler, 0204leylekkurtarma- kodu ile Bursa klasöründe

(BOYUT 621 MB)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Osmangazi Göbel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title